eDelicios

Prăjitură Floare de colț

Probabil foarte mulți oameni știu că floarea de colt este o planta, care este, apropo foarte frumoasă, și din păcate pe cale de dispariție. Dar această denumire o mai poartă și un fel de mâncare. Este vorba mai exact despre un tip de prăjitură care se numește astfel.

Aceasta are la rândul său un aspect foarte frumos, dar printre altele mai este și foarte gustoasă. O poți pregăti chiar pentru sărbătoarea Sfintei Marii, care se și apropie. Dar vei dori să o mai pregătești, cu siguranță, și cu alte ocazii.

Ea este compusă din mai multe detalii care se îmbină perfect: blatul de cacao, bezea de cocos și nu numai. Pentru blatul de cacao vei avea nevoie de: 6 ouă, 4 linguri de făină, 3 linguri de cacao, 6 linguri de zahăr, 1 lingură cu praf de copt, 1 praf de sare.

Pentru bezeaua de cocos pregătește 4 albușuri, 6 linguri de zahăr, 120 de grame de cocos.

Pentru cremă vei folosi 4 gălbenușuri, 5 linguri cu zahăr, 40 de grame de amidon alimentar, 300 de mililitri de lapte, esență de vanilie, 200 de grame de unt de 80% grăsime, 1 compot de ananas, 200 de mililitri de frișcă lichidă.

Separat pregătește și 50 de grame de ciocolată albă ca să decorezi la final această prăjitură specială. Începe să pregătești această prăjitură de la blat. Pentru aceasta amestecă în primul rând albușurile cu praful de sare, până vei obține o spumă tare.

După aceea, completează acest amestec cu zahărul, gălbenușurile. Urmează după aceea făina, amesteca desigur în prealabil cu praful de copt.

La final, mai adaugă și pudra de cacao. Omogenizează cât mai bine acest amestec, folosind o lingură simplă. După aceea, toarnă-l cu grijă într-o tavă în care ai pus înainte o bucată de hârtie de copt.

Dă tava la copt pentru aproximativ un sfert de oră, la temperatura de 180 de grade Celsius. Între timp poți să începi să pregătești și bezeaua din cocos. Amestecă albușurile pregătite pentru ea foarte bine ca să obții un amestec tare și dens.

Pe urmă, pur și simplu adaugă cantitatea de cocos și mai amestecă încă o dată. După ce este gata și blatul, scoate-l, și unge-l cât mai uniform, cu această bezea de cocos. Și din nou, dă tava în cuptor pentru alte 10 minute, la aceeași temperatură la care ai copt și blatul.

Acum poți să pregătești și crema pentru Floarea de Colț. Amestecă zahărul cu gălbenușurile. Separat amestecă laptele cu amidonul și după ce acest amestec este omogen, adaugă-l peste cel din gălbenușuri și din zahăr.

Pune toate aceste ingrediente într-o cratiță mai mică și după ce pornești aragazul la un foc mai mic, pune cratița de el și amestecă foarte bine, încontinuu, ca să nu se lipească de vas compoziția și nici să nu se formeze cocoloașe.

Ia de pe foc vasul și adaugă în compoziție esența de vanilie. Lasă crema să se răcească complet și apoi adaugă în ea și ananasul scurs și mărunțit. Pune peste cremă și frișca bătută în prealabil. Iar peste ea, rade ciocolată albă. Pune desertul pentru 2 ore la rece în frigider ca să îl servești după.