eDelicios

Plăcintă turnată cu mere, rețetă delicioasă și ușoară

Pentru un desert rapid cu fructe merele reprezintă de cele mai multe ori soluția cea mai bună. Acest lucru se datorează și faptului că ele se găsesc aproape oriunde, pe tot parcursul anului, dar și că sunt de mai multe tipuri sau culori, pentru fiecare gust.

Astăzi îți propunem o rețetă de plăcintă turnată cu mere. Se face foarte ușor și este delicioasă, potrivită pentru toată lumea și pentru orice situație. Ca să o pregătești ai nevoie de unele dintre cele mai simple produse posibile.

Pentru blatul plăcintei vei folosi 2 ouă, 9 linguri cu zahăr, 9 linguri cu ulei, 9 linguri cu lapte, 12 linguri cu făină, 1 praf de copt. La umplutură vei avea nevoie de 4 mere cât mai mari, de 5 linguri cu zahăr, jumătate de linguriță de scorțișoară.

Spală în primul rând merele și după aceea taie-le în două părți ca să le poți curăța de sâmburi și de cotor. După aceea, rade-le printr-o răzătoare cu ochiuri mai mari, ca să nu obții un terci din mere. Acum le poți pune la călit pe aragaz, la foc potrivit, alături de cele 5 linguri cu zahăr.

Vei observa la un moment dat ca merele vor deveni mai moi, atunci va fi nevoie să adaugi și scorțișoara și să mai ții puțin pe foc acest amestec. După aceea, lasă merele călite să se răcească. Până atunci poți să te ocupi de prepararea aluatului.

Bate ouăle, adaugă peste ele și zahărul. Adaugă mai apoi și uleiul, doar că ai grijă să o faci cât mai încet, în fir subțire.

Nu uita să amesteci după ce ai pus tot uleiul, dar și în timp ce îl adaugai câte puțin. Următoarele ingrediente, adică făina cu bicarbonatul de sodiu, se amestecă separate și după aceea se adaugă în compoziția de bază.

Adaugă și laptele, dar încearcă să faci un echilibru: puțină făină, puțin lapte, și tot așa până când rămâi fără aceste produse. După aceea, amestecă foarte bine tot mixul pentru că trebuie să obții un aluat foarte asemănător cu cel special pentru coacerea clătitelor.

Pune într-o tavă hârtie special pentru copt și toarnă în ea doar două treimi din tot aluatul. Dă tava la copt pentru aproximativ 10 minute, la temperature de 180 de grade. După ce s-a scurs timpul, scoate tava, pune peste aluatul copt doar pe jumătate toată cantitatea de mere și peste ea toarnă și restul de aluat.

De această data lasă tava la aceeași temperature, doar că pentru 40 de minute, în cuptor. Când este suficient de rumenă o poți scoate din cuptor. Las-o să se răcească la temperatura camerei și după aceea o poți tăia cu un cuțin foarte bine ascuțit.

În mod normal, prăjitura ta va fi una foarte dulce, datorită cantității de zahăr pe care am folosit-o. Dar dacă vrei să fie și mai dulce, o poți pudra la final, înainte de servire cu zahăr pudră. Vei vedea că acest desert se va consuma imediat pentru că arată foarte bine și este foarte sățios și nici nu îți răpește prea mult timp.