eDelicios

Aperitiv delicios – ficăței în bacon

Aperitivele sunt din ce în ce mai apreciate și mai des folosite de către gospodine, mai ales atunci când au foarte mulți invitați și multe preparate de pus pe masă.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de ficăței înveliți în bacon. Este o idee delicioasă care se pregătește foarte repede din doar câteva ingrediente.

Vei avea nevoie de ficăței de pui de felii de bacon, ai grijă să fie un număr egal de ficăței și de bacon, sare, piper, boia, ulei și scobitori.

Curăță cu multă atenție ficățeii ca să nu lași delo piele pe ei sau alte reminiscențe. După aceea lasă-i în apă rece pentru mai multe ore în așa fel încât să aibă timp să elimine dacă este nevoie sângele din interior.

Apoi lasă-i să se scurgă foarte bine de excesul de apă. După aceea ia fiecare bucată de ficat și presară pe ea câte puțin din sare, piper și boia. Următorul pas este să iei din nou fiecare ficățel și să îi înfășori pe toți cu câte o bucată de bacon.

Ca să nu se desprindă la un moment dat baconul de ficat, vei avea nevoie de sobitori ca să fixezi cât mai bine compoziția. Apoi ia o tavă mai încăpătoare, unge-o cu puțin ulei și după aceea aranjează în ea fiecare ficat învelit în bacon și fixat cu scobitoarea.

Ca să fii sigur că fiecare bucată este foarte bine pătrunsă, ai grijă să păstrezi o distanță între fiecare ficățel. Până să fie gata cu totul, ficățeii vor avea nevoie de aproximativ 30 de minute ca să se coacă foarte bine.

Va trebui să scoți tava din cuptor după ce ficățeii vor fi rumeniți.

Avantajul acestor ficăței pregătiți cu bacon este nu doar că se fac ușor și că nu necesită foarte multe ingrediente ci și că pot fi consumați atât calzi cât și reci, gustul va fi la fel de bun în fiecare situație.

Dacă îți plac în general ficățeii probabil știi deja că aceștia se fac în general foarte repede, sunt sănătoși să foarte hrănitori.

Așa că îți vom mai propune o rețetă simplă, dar delicioasă din ficăței. Vei avea nevoie de o pungă cu ficăței congelați, 2 linguri cu paste tomate, 1 ceapă, ulei, sare, piper și praf de usturoi.

Pune uleiul să se încingă într-o cratiță. După aceea toacă mărunt ceapa și pune-o să se călească. Când ceapa va deveni mai arămie pune peste ea ficățeii pe care i-ai decongelat înainte.

Prăjește un pic carnea iar după aceea adaugă în oală și pasta de roșii. Dacă nu vrei un sos foarte dens, pune în el un pic de apă. Adaugă apoi și sare cu piper după gust și lasă compoziția să mai tragă câteva clocote. Înainte de a scoate vasul de pe foc, pune în ea și usturoiul granulat.

Acesta se va dizolva repede și în plus va da un gust special amestecului. După usturoi, mai lasă ficățeii să fiarbă cam un minut. Pentru ca acest fel de mâncare gustos și hrănitor poți să servești alături de ficăței și puțină mămăligă.