eDelicios

Rețetă – Salată a la Russe

Salata de boeuf este un fel de etalon pentru români în perioada sărbătorilor de iarnă, dar nu numai. Este foarte hrănitoare și preferată de toată lumea, chiar dacă aceasta este un fel de mâncare ce se vede imediat pe siluetă.

În cazul în care nu știai, salata de boeuf are o mulțime de derivate, printre care și salata a la russe. Diferența dintre acestea este că a doua nu are carne, dar acest lucru nu o face cu nimic mai puțin gustoasă decât originalul.

Salata a la russe este o garnitură foarte bună pentru un grătar, pentru șnițele sau pentru orice preparat din pește. Ca să o pregătești vei avea nevoie de doar câteva ingrediente foarte commune pe care cu siguranță le ai deja acasă la tine.

Alege 4 morcovi, 5 cartofi, aproximativ 200 de grame de mazăre, 150 de grame de maioneză, sare și piper după gust. În mai puțin de 60 de minute vei obține 4 porții din această salată atât de sănătoasă și de apreciată.

Curăță morcovii de coajă și după aceea pune-i să fiarbă în apă cu sare. După ce aceștia sunt gata, scoate-i din vas și taie-i sub formă de cubulețe. Poți să folosești orice tip de mazăre îți place sau ai. Dacă ai ales varianta proaspătă sau pe cea congelată va fi nevoie să pui la fiert mazărea.

În cazul celei din conservă pur și simplu o poți scurge de lichidul din recipient. După aceea fierbe cartofii cu tot cu coajp iar atunci când sunt gata, curăță-i și taie-i în cubulețe.

Așteaptă ca toate legumele să se gătească și mai ales să se răcească de tot, la temperatura din bucătărie. Acum le poți amesteca pe toate între ele și să adaugi apoi și maioneza și să asezonezi amestecul din legume cu sare și cu piper după gust.

Cât despre maioneză, poți folosi varianta mai slabă din comerț sau o poți face chiar tu acasă. Aceasta se face extrem de repede din doar câteva ingrediente și este mult mai sănătoasă.

Vei avea nevoie de 2 gălbenușuri mai mari, de jumătate de linguriță cu sare, de 2 linguri cu apă cât mai rece, 1 linguriță cu muștar, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 350 de mililitri de ulei ținut în frigider, special pentru acest preparat.

Pune cea mai lată lama pe robotul de bucătărie și apoi adaugă în el toate ingredientele pregătite pentru maioneză, mai puțin uleiul. Amestecă-le pentru aproximativ 10 secunde. Cât timp mixezi produsele adaugă cu foarte multă grijă și uleiul.

Este foarte important să folosești anume uleiul rece pentru că doar așa nu ți se va mai tăia maioneza. Vei avea nevoie de aproximativ un minut ca să încorporezi toate produsele. Crema ar trebui să fie foarte consistentă, mai densă, cu o culoarea gălbuie, foarte plăcută.

Maioneza pregătită în acest fel este avantajoasă și pentru că dacă este depozitată corespunzător, adică într-un borcan care se închide etanș, poate să reziste chiar și 2 săptămâni.

De asemenea o mai poți folosi și la alte produse care au nevoie de maioneză.