eDelicios

Prăjitură Corina dă pe spate orice musafir! E atât de bună încât o s-o faci săptămânal. Culmea, se face cu ce ai prin bucătărie

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură foarte gustoasă care arată foarte bine și cu care vei impresiona pe oricine. 

Pentru blat vei avea nevoie de 8 ouă, de 9 linguri cu zahăr, de 5 linguri cu făină, de 1 praf de copt, de 4 linguri cu cacao, de 125 de mililitri de apă minerală, de 3 linguri de ulei.

Crema va fi făcută din 1 plic cu budincă, de frișcă sau de vanilie, din 200 de grame de unt, din 8 linguri cu zahăr, din 300 de mililitri de lapte. 

Pentru blat bate mai întâi albușurile cu zahărul până vei obține o spumă tare. Adaugă câte o lingură de zahăr și amestecă foarte bine. 

La fel procedează și cu gălbenușurile și la final amestecă foarte bine. Amestecă și făina cu praful de copt și adaug-o în compoziția cu ouăle.

Apoi amestecă cu multă grijă, cu mișcări de răsturnare de sus în jos. Mai adaugă apa cu uleiu, după aceea cacao și amestecă din nou. 

Ia tava de la aragaz, pune pe ea niște hârtie de copt, și după aceea toarnă compoziția în ea. Apoi dă-o la copt până când se va face blatul, la foc potrivit, iar între timp pregătește crema. 

Dizolvă praful de budincă cu doar o parte din lapte. Partea rămasă dă-o la foc împreună cu tot zahărul.

În momentul în care va începe să fiarbă compoziția, pune peste ea și praful de budincă și continuă să amesteci până când vei obține o budincă suficient de cremoasă.

Poți să folosești pentru acest pas un tel. Când ai terminat de amestecat, lasă compoziția să se răcească de sine stătător.

Apoi amestecă foarte bine și untul pe care va fi nevoie să îl ții la temperatura camerei. Adaugă în el câte o lingură din budinca răcită complet.

Ca să nu ți se taie crema va fi nevoie să amesteci într-o singură direcție. După aceea unge cu budinca blatul complet răcit. 

Peste cremă poți să pui fulgi de cocos sau nuci măcinate și caramelizate, în funcție de preferințe. Apoi pune prăjitura la rece în frigider peste mai multe ore sau cel mai bine pentru a doua zi ca să fii sigur că s-a răcit și mai ales că s-a întărit complet.

După ce o vei scoate de la frigider, atunci când vei dori să o tăi, va fi nevoie să folosești un cuțit foarte bine ascuțit, iar la fiecare nouă felie va trebui să îl înmoi într-un vas cu apă călduță. 

Atunci când îl vei servi acesta va fi rece oricum, datorită timpului îndelungat de stat în frigider. 

Această prăjitură cu un nume special va fi un adevărat succes pentru toată lumea și toată lumea va fi curioasă să știe ce ai pus în prăjitură.

Ea va avea un gust deosebit, chiar dacă vei folosi doar ingrediente obișnuite pe care deja le ai în bucătărie. Este potrivită mai ales pentru zilele de sărbătoare și pentru evenimente pentru că va arăta foarte bine și vei obține mai multe porții.

Dar la cât de bună va ieși o vei face și pentru familie.