eDelicios

Prăjitură cu struguri

De obicei, asociem strugurii cu vinul sau în general cu băutura și mai rar cu mâncarea, iar atunci tot la strugurii în stare proaspătă ne gândim. Astăzi îți vom propune o rețetă foarte bună și mai ales foarte ușor de făcut, de prăjitură cu struguri.

După ce vei gusta din ea, vei vedea că strugurii sunt perfecți și în bucate, nu doar în băuturi. Și mai ales, această rețetă este foarte potrivită tocmai pentru că ne aflăm în perioada în care putem face rost foarte ușor de foarte multe tipuri de struguri, după gust.

Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente foarte simple, pe care cel mai probabil le ai deja în bucătărie. În mai puțin de o oră vei obține 15 porții de prăjitură cu struguri.

Vei ave nevoie de 3 ouă, 125 de mililitri de ulei, 100 de grame de cremă de brânză, sau un borcan cu iaurt, 200 de grame de zahăr, 200 de grame de făină, 1 linguriță cu praf de copt și struguri, de preferat negri. Pentru început pornește cuptorul.

Următorul pas este să separari ouăle și după aceea să bați albușurile împreună cu zahărul până când vei obține o spumă tare.

Apoi combină gălbenușurile împreună cu uleiul și cu ce ai ales: crema de brânză sau iaurtul. Amestecă foarte bine și după aceea amestecă cele 2 compoziții făcute separat. Gospodinele cu experiență recomandă folosirea unei linguri de lemn pentru momentul amestecării ingredientelor.

Adaugă și făina împreună cu praful de copt peste compoziția mare. Alegem o tavă de dimensiuni potrivite, pune în ea o bucată de hârtie de copt și după aceea toarnă cu grijă amestecul. Peste aluat pune bobițele de struguri, ai grijă să le distribui uniform.

Și desigur, înainte de a folosi bobițele, spală strugurii foarte bine sub un jet de apă rece, mai ales dacă ai luat strugurii din comerț. După aceea lasă-i un pic să se zvinte ca să nu obții o prăjitură prea suculentă din cauza strugurilor.

Acum că ai prăjitura făcută trebuie pur și simplu să o pui în cuptorul încălzit în prealabil la temperatura de 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Înainte să iei tava din cuptor, verifică dacă este gata cu ajutorul testului cu scobitoarea.

După ce o scoți de la copt las-o să se răcească la temperatura camerei și după aceea o poți tăia în mai multe felii. Acest fel de prăjitură se poate consuma așa ca atare.

Dar majoritatea celor care au mai făcut acest tip de prăjitură spun din propria experiență că aceasta iese mult mai gustoasă dacă la final este decorată cu puțin zahăr normal. De asemenea, în alte variante găsim această prăjitură ornată chiar cu zahărul pudră, totul depinde doar de gustul fiecătuia în această situație.

Există și situații în care gospodinele au intervenit în rețeta original și au pus în ea chiar și diferite esențe, la fel, după gust. Această prăjitură este un pandișpan absolut delicios, bun atât pentru zile obișnuite în familie, cât și pentru mese festive cu mulți invitați.