eDelicios

Rețetă șnițele de varză

Șnițelele sunt unele dintre cele mai bune feluri de mâncare, potrivite atât pentru prânz sau cină în familie, cât și pentru mesele de sărbătoare. Acestea se pot face în foarte multe feluri: de la carne la varză. Pe primele le pregătim mult mai des, așa că astăzi vom vorbi despre cele din varză.

Ele sunt foarte potrivite mai ales în perioada verii. Pentru că au un gust mai proaspăt și pentru că nu pică greu la stomac. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente pe care le ai cu siguranță deja în casă. Mai exact de o varză de un kilogram, de trei ouă, de pesmet și de sare și piper pentru gust.

De această data va fi nevoie să păstrezi cotorul pe varză pentru că acesta este singurul secret al șnițelelor din varză. Taie varza sub formă de felii de aproximativ un centrimetru. Opărește-le într-o apă deja clocotită pentru vreo trei minute.

După aceea bate foarte bine ouăle și amestecă-le cu sare și cu piper. Într-un bol mai mare toarnă pesmetul foarte bine măcinat. Apoi ia cu grijă câte o felie de varză și trece-o prin ouăle bătute, asezonate cu mirodenii. Urmează să treci apoi varza prin pesmet și după aceea din nou prin ou.

Încinge niște ulei într-o tavă și pune la prăjit fiecare felie de varză pe rând. Nu le pune pe toate deodată chiar dacă sunt puține, pentru că riști să nu le prăjești foarte bine.

Pentru fiecare felie de varză vei avea nevoie de aproximativ trei minute ca să reușească să se facă pe fiecare parte foarte bine. După ce termini să prăjești fiecare bucată de varză, aranjează-le pe toate pe un platou întins, acoperit cu șervețele de hârtie.

Cu ajutorul lor vei scăpa de excesul de ulei de pe feliile de varză. Cel mai bine aceste șnițele de varză merg consumate alături de un sos de usturoi. Dacă îți plac șnițelele în general, îți vom prezenta și o rețetă simplă pentru cele făcute din carne de pui.

Vei avea nevoie de 2 piepturi de pui fără oase, 4 ouă, 100 de grame pesmet, 2 lingurițe cu muștar, sare, piper și ulei pentru prăjirea șnițelelor. Taie pieptul de pui în fâșii egale, după aceea bate-le ușor pentru câteva secunde cu ciocanul de șnițele.

Unge fiecare bucată de carne cu puțin muștar și dă-o cu sare și cu piper după gust. După aceea, pune platoul cu șnițele la frigider ca să se întrepătrundă ingredientele. Pune între timp pesmetul într-o farfurie și bate ouăle foarte bine. Ia fiecare bucată de carne și trece-o mai întâi prin pesmet și după aceea prin ou.

Ai grijă ca pieptul de pui să fie foarte bine acoperit pe toate părțile. După aceea, pune carnea în tigaia încinsă și prăjește-le foarte bine. La final, pune-le ca în primul caz, pe niște șervețele de hârtie pentru ca ele să absoarbă grăsimea acumulată.

În cazul în care îți dorești să faci șnițele mai crocante, trece-le de mai multe ori prin pesmet și prăjește-le un pic mai mult.