eDelicios

Marinadă pentru carne cu tarhon și rozmarin

Carnea este unul dintre ingredientele de bază în foarte multe preparate culinare. Aceasta se poate prepara în extrem de multe feluri. Și totuși cele mai bune rămân rețetele în care carnea este pusă la marinat în prealabil și după aceea gătită.

Acest lucru este valabil atât în cazul cărnii de pui cât și în cazul cărnii de porc. Astăzi îți vom prezenta 2 variante prin care poate fi pregătită carnea. Mirodeniile folosite vor da un gust și un miros foarte special pentru întregul preparat.

Dacă alegi să prepare doar carnea de porc, pregătește tarhon, rozmarin, ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare, piper. Pentru carnea de pui vei avea nevoie de busuioc, mentă, curry, ulei de măsline, sare și piper.

Curăță ceapa și usturoiul și după aceea taiele în felii cât mai mici. Toacă și plantele verzi, după ce le speli, în cazul în care este nevoie. După aceea secționează carnea sub e formă vrei și combin-o cu ingrdientele uscate. Apoi stropește-o cu ulei.

Pune carnea pregătită în acest fel în pungi speciale care se închid și lasă-le la rece în frigider pentru măcar 3 ore. Poți să pregătești termic carnea atât pe grătar cât și la cuptor, în oricare dintre aceste situații gustul va fi foarte bun și carnea bine pătrunsă.

De asemenea, în funcție de ce preferi, poți să pregătești și un sos foarte bun pe care să îl servești alături de carne.

Ai de ales între clasicul sos de usturoi, sosul curry sau sosul turcesc, dacă îți plac variantele picante, dacă îți place bucătăria grecească, poți apela desigur la cunoscutul sos tzatziki. Dacă îți plac cele mai dulci foarte bun este cel făcut din miere cu puțin muștar.

Dar poți să faci un sos foarte gustos chiar și dacă nu știi exact ce fel de sos vrei, doar din ingredientele simple, pe care le ai întotdeauna în frigider.

Vei avea nevoie de 2 linguri cu maioneză, de 2 linguri cu iaurt, de 1 lingură cu smântână, de 2 căței de usturoi, piper roșu, piper negru, 1 legătură de verdeață, poate să fie coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc sau orice altă plantă care îți place în mâncare.

Toacă verdeața aleasă, după ce o treci repede printr-un jet de apă rece, mai ales dacă verdeața nu e din grădina ta. După aceea ia usturoiul și curăță, spală-l și toacă-l foarte mărunt sau și mai bine, zdrobește-l cu ajutorul unei prese speciale.

Când ai terminat de pregătit aceste ingrediente, amestecă-le și apoi adaugă și restul produselor. Poți să folosești un mixer, un tel sau o furculiță simplă, în funcție de cât de dens vrei să îți iasă sosul.

Un sos potrivit poate să dea o notă de gust sau de miros unui preparat făcut într-un mod foarte simplu. Poți să faci un sos după plac pe care să îl combini cu orice tip de carne. Și pentru ca masa ta să fie completă, poți să mai faci și o salată mare din legume proaspete.

Toate aceste feluri de mâncare puse pe aceeași masă sunt potrivite pentru o cină în familie sau pentru o vizită neanunțată.