eDelicios

Brioșe cu gem de prune

Astăzi vom face brioșe. Așa că dacă încă nu ai în bucătărie, este momentul să îți cumperi un set de forme pentru brioșe. Cele mai bune sunt cele din silicon. Ele nu au nevoie să fie unse cu ulei sau cu unt înainte de a fi umplute, indiferent de despre ce compozie este vorba.

În plus anume acest model este foarte flexibil și poate să reziste în cuptor la temperaturi foarte mari de mai mult de 250 de grade, de exemplu, dacă ai nevoie.

Pe de altă parte, exact același model de forme pentru brioșe, poate fi ținut și în frigider sau în congelator, la mai bine de -60 de grade.

Toate ingredientele pe care ți le vom prezenta pentru rețeta de brioșe cu gem de prune au fost măsurate în prealabil cu paharul de la iaurt care are capacitatea de 140 de grame.

Așa că după ce ai mâncat un iaurt dintr-o asemenea cutie, nu o arunca pentru că îți va fi utilă fix atunci când te vei aștepta cel mai puțin.

Vei avea nevoie desigur de o cutie de iaurt de 140 de grame, de 2 cutii pline cu zahăr, de 2 ouă, de coaja de la o lămâie, de coaja de la o portocală, de 1 esență de lămâie, de 3 cutii cu făină, de 1 linguriță cu praf de copt, de 3 sferturi de cutie de ulei după preferințe sau aceeași cantitate de unt topit și de gem de prune.

Dacă vei respecta anume aceste proporții propuse de noi vei obține în jur de 12 porții și nu vei pierde pentru pregătirea acestor brioșe mai mult de o oră.

Ia un bol mai mare și pune în el iaurtul, zahărul, ouăle, cojie de la ambele fructe, și esența de lămâie. După aceea setează mixerul pe viteza maximă și mixează toate ingredientele până în momentul în care zahărul se va dizolva complet.

Combină separate făina cernută cu praful de copt și după aceea ia acest amestec și pune-l treptat în compoziția făcută din restul de ingrediente. Continuă să amesteci tot cu mixerul ca să se încorporeze făina și praful de copt.

La final adaugă și uleiul sau untul topit, în funcție de ce anume ai ales.

Dacă vrei poți să pui în fiecare formă pentru brioșe câte puțină hârtie de copt ca să nu fie nevoie să le speli după ce termini. Dar acest pas nu este neapărat obligatoriu, așa cum am menționat chiar la începutul articolului.

Poți pune direct compoziția în forme fără să le ungi cu ceva.

Umple fiecare formă cu o lingură de alut cu una de gem de prune și din nou cu o lingură de aluat. După aceea încălzește cuptorul la temperature de 180 de grade, aranjează fiecare formă direct pe grătarul cuptorului și ține-le la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Când aluatul se coace, el devine rumen. Atunci poți să scoți formele din cuptor și să le dai pe fiecare cu puțin zahăr pudră, bineînețeles, după ce acestea s-au răcit complet.

Este desertul perfect pentru petrecerile copiilor, dar nu numai.