eDelicios

Desert delicios – ecler cu ciocolată de casă

Eclerele sunt unele dintre cele mai delicioase prăjituri. Acestea se pot lua și din comerț, dar se pot face și în condiții de casă. Pentru cei care vor să mai economisească timp exista varianta aluatului gata pregătit și modelat în care e nevoie doar de pregătirea umpluturii.

Chiar dacă pare complicate rețeta, nu este deloc așa. Este adevărat că vei avea nevoie de ceva mai mult timp decât în mod normal, adică de aproximativ 90 de minute, dar rezultatul final va merita orice efort.

Pregătește 4 ouă, 125 de grame de făină, 250 de mililitri de apă, 100 de mililitri de ulei, 1 plic cu budincă din vanilie, 4 linguri cu zahăr, 500 de mililitri de lapte, 200 de grame de ciocolată.

Atunci când alegi ciocolata poți să folosești orice variantă îți place: ciocolata special pentru gătit, ciocolată pentru gătit sau chiar ciocolată tartinabilă. În cazul particular al acestei rețete s-a folosit ciocolată din ultima categorie.

În primul rând va fi nevoie să te ocupi de pregătirea cojilor pentru eclere. Iqa un vas și pune-l pe foc și după aceea adaugă apa și uleiul. După ce acest amestec dă în clocot, pune în el făina dintr-odată și amestecă foarte bine ca să nu se facă în vas cocoloașe.

Ia compoziția de pe aragaz și las-o să se răcească la temperatura camerei. Înainte de a o folosi trebuie să o testezi cu ajutorul degetului, e bună dacă rezistă degetul în ea și nu te frigi.

Pregătește o lingură de lemn cu care va fi nevoie să amesteci în compoziție, după ce vei adauga toate ouăle rând pe rând. Pune într-o tavă special pentru copt o bucată de hârtie de copt și modelează eclerele unul câte unul direct în ea.

Ca să îți fie mai ușor să pui eclerele în tavă poți să folosești o seringă pentru ornat. După ce ai rămas fără compoziție, pune tava în cuptor pentru aproximativ 30 de minute și ține-le la foc potrivit până când ecerele se vor rumeni uniform.

Între timp poți să te ocupi de pregătirea cremei. Pune la fiert 400 de mililitri de lapte. Cei 100 de mililitri de lapte rece care ți-a rămas trebuie amestecat cu Praful de budincă și cu cele 5 linguri de zahăr.

După ce laptele de pe foc va fi suficient de fierbinte, adaugă în el și compoziția de budincă și continua să amesteci până atunci când vei obține o compoziție foarte densă.

Când ai obținut acest amestec, lasă-l pe masa ca să se răcească în mod natural. Până atunci poți să pregătești cojile pentru umplut. Taie-le în 2 bucăți cât mai egal posibil.

După ce se va răci, umple jumătățile de eclere cu câte puțin din cremă. După ce ei termina de lipit fiecare bucată de aluat copt, șterge eclerele de excesul de umplutură și să peste ele cu puțină ciocolată topită.

E nevoie de aproximatic 10 minute ca să lasă eclerele în frigider să se întârească. După ce le scoți, poți da peste eclere cu alt fel de ciocolată un nou rând de ornamente.