eDelicios

Rețetă prăjitură inteligentă – pandișpan pufos

Deserturile care se fac foarte ușor sunt cele mai preferate, mai ales de către gospodinele care trebuie stea în bucătărie pentru foarte puțin timp. Dar dincolo de timpul mai scurt, rezultatele finale în cazul deserturilor ușor de făcut, sunt la fel de gustoase ca și în cazul celor foarte sofiesticate.

O altă veste bună este faptul că pentru rețeta de desert rapid pe care ți-o vom prezenta astăzi nu vei avea nevoie de atât de multe ingrediente. Vei folosi doar 4 ouă, 2 pahare cu lapte cald, 1 pahar cu apă, 1 pahar cu zahăr, 115 grame de făină, 125 de grame de unt, 1 linguriță cu vanilie.

Începe să pregătești această prăjitură care se face practic singură, prin separarea foarte atentă a ouălor. După aceea pune albușurile într-un vas curat și uscat. Apoi bate-le cu sare până atunci când vei obține o spumă tare.

Apoi topește tot untul și pune-l să se usuce. După aceea amestecă gălbenușurile cu apa și cu zahărul bate produsele foarte bine. Completează cu untul topit și răcit complet. Toarnă mai apoi și laptele treptat. Adaugă făina și la final amestecă foarte bine toată compoziția.

Adaugă și albușurile bătute spumă tare și amestecă încă o data toată compoziția. Pune după aceea într-o tavă niște unt și niște făină și tapetează foarte bine vasul.

Toarnă după aceea compoziția în ea și dă tava la cuptor. Ține cuptorul la 180 de grade pentru aproximativ o oră. Lasă această prăjitură să se răcească complet și după aceea pune peste ea zahărul pudră.

Dacă vrei o poți servi așa sau de asemenea o poți și decora cu tot ce vrei: ciocolată, fructe de pădure și nu numai.

Și dacă ești fanul deserturilor care se fac repede îți mai propunem și o rețetă de prăjitură tăvălită. Vei avea nevoie să pregătești în primul rind blatul iar după aceea și glazura din ciocolată.

Pentru blat vei folosi 300 de grame de zahăr, 50 de mililitri de ulei, 1 lingură cu miere, 2 pliculețe cu amoniac, 1 linguriță cu oțet, 250 de militri de apă, 500 de grame de făină, 1 pliculeț cu zahăr vanilat, coaja de la o lămâie, 1 plic cu nucă de cocos.

Ca să faci glazura vei avea nevoie de 300 de mililitri de zahăr, de 150 de mililitri de ulei, de 5 linguri cu apă, de 3 linguri cu cacao, 3 lingurițe cu esență de rom. Pune într-un vas mai încăpător doar o parte din făină și amestec-o cu cantitatea de amoniac, stinsă în prealabil cu oțet.

Se adaugă și zahărul după aceea, completează cu cel vanilat. După aceea va fi nevoie să adaugi uleiul, mierea, apa și coaja de lămâie. După ce ai amestecat aceste ingrediente, amestecă-le foarte bine. Completează la final cu făina, pe care va fi nevoie să o torni câte puțin.

Aluatul trebuie să fie foarte asemănător cu smântână, adică la fel de groasă. Dă aluatul la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Asta după ce ai tapetat tava cu hârtie de copt.

Înainte să scoți blatul de la foc fă-i testul cu scobitoarea. Când scoți blatl, lasă-l să se răcească. Pentru glazură amestecă toate ingredientele a la bain marie. Trece fiecare cubuleț prin glazură și după aceea prin cocos.