eDelicios

Prăjitură sârbească cu două creme

Deserturile din bucătăria autohtonă sunt foarte delicioase. Dar uneori ne plictisim și de ele și vrem ceva nou.

Așa că, astăzi vom merge la vecinii noștri, la sârbi mai exact. De acolo vom alege o prăjitură absolut delicioasă, foarte ușor de făcut, asta chiar dacă prăjitura are 2 creme, un blat din pandișpan și nu numai.

Trebuie să știi că sârbii sunt chiar pricepuți atunci când pregătesc feluri de mâncare dulci. Te vei convinge după ce vei termina prăjitura inspirată din bucătăria lor.

Va arăta și foarte bine, încât cel mai probabil nimeni nu te vac rede că ai făcut-o chiar tu. În plus, ingrdientele de care vei avea nevoie sunt foarte comune. Pentru pandișpan pregătește 4 ouă, 4 linguri cu făină, 4 linguri cu zahăr, 2 linguri cu cacao și un praf de copt.

Ca să faci prima cremă vei avea nevoie de 500 de miilitri de lapte, 9 linguri cu făină, 9 linguri cu zahăr, 1 plic cu zahăr vanilat. În cazul celeilalte creme vei folosi 1 pachet cu margarină 200 de grame de zahăr foarte fin.

Siropul acestei prăjituri va avea nevoie de 200 de grame de zahăr. De asemenea, pentru decor pregătește ciocolată topită. În primul rând setează cuptorul la temperatura de 180 de grade. După aceea poți începe să pregătești ingredientele pentru pandișpan.

Amestecă mai întâi albușurile până obții o spumă tare. Adaugă după aceea și gălbenușurile, făina, praful de copt, cacao și zahărul. Unge după aceea o tavă cu mai mult unt. Pune în ea compoziția făcută de tine și las-o să se coacă aproximativ jumătate de oră.

După ce o scoți, las-o să se răcească complet. Între timp poți să începi să pregătești prima cremă. Pune laptele la fiert. Amestecă după aceea toată făina cu doar o parte din lapte. Adaugă și zahărul vanilat, dar și pe cel simplu.

Amestecă foarte bine și omogenizează ca să se poată topi toate ingredientele complet. Completează acest amestec cu restul de lapte rămas.

Amestecă din nou foarte energic și pune la foc tot amestecul. Va fi nevoie să ții pe foc vasul până când vei obține o cremă mai groasă un pic decât este în mod normal budinca.

După aceea ocupă-te să pregătești și cea de a doua cremă. Pur și simplu mixează margarina cu zahărul. Când ai obținut un amestec omogen, amestecă între ele cele două creme. Urmează apoi să faci și siropul pentru prăjitură.

Ia o cratiță și pune în ea zahărul. Pune după aceea și niște apă, în așa fel încât aceasta să-l acopere pe tot. Pune vasul pe aragaz, la foc mediu și amestecă în ea în permanență, până când vei dizolva zahărul de tot.

În tot acest timp pandișpanul trebuie să fie deja rece, așa că este momentul potrivit să adaugi peste el siropul care este încă foarte fierbinte. După aceea unge blatul proaspăt însiropat cu crema formată din cele două creme. Acoperă crema cu glazura de ciocolată.

Pune prăjitura apoi la rece în frigider și ține-o acolo până când o servești, preferabil totuși să fie vorba de măcar câteva ore.