eDelicios

Rețetă pizza fără blat

Pizza este unul dintre felurile de mâncare preferate atât de cei mici cât și de cei mari.

Este un fel de mâncare ce vine din Italia și de-a lungul istoriei a cunoscut o serie importantă de schimbări și totuși a reușit să rămână printre preferințele culinare ale tuturor celor care au testat vreodată vreo felie de pizza.

Astăzi îți vom prezenta rețeta de pizza fără blat. Este un tip de pizza care se face cât ai clipi și nu rămâne niciodată până a doua zi, atât de bună e.

Vei avea nevoie de aproximativ aceleași ingrdinte ca și în cazul variantelor făcute în restaurant, deci știi la ce să te aștepți.

Pregătește următoarele ingrediente: 4 linguri cu făină, 4 ouă, 2 linguri cu ulei, 1 crenvust, 4 felii de kaizer, 2 felii de parizer, 3 linguri de kepchup dulce, busuioc, sare, 150 de grame de brânză telemea, 1 roșie, brânză topită.

Începe să pregătești acest fel de pizza prin amestecarea făinii cu ouăle. După aceea adaugă în compoziție si uleiul, continua cu telemeaua pe care va fi nevoie să o treci printr-o răzătoare cu ochiurile mari.

Apoi taie toate mezelurile după cum îți place, și adaugă-le în compoziție, după aceea amestecă foarte bine toate ingredientele. Condimentează după gust amestecul apoi cu sare, cu busuioc. Completează compoziția cu kepchupul dulce.

După aceea ea o tavă unge-o cu unt și apoi tapeteaz-o cu suficientă făină. Când ai terminat acest pas, toarnă în tavă amestecul pentru pizza.

Dacă e nevoie, agită un pic tava ca să nivelezi amestecul. Și după aceea adaugă în aluat și brânza topită, atât de multă cât îți place, și roșiile feliate.

Acum că ai terminat, poți în sfârșit să dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, la foc normal cel mai bine. Și dacă suntem pe tărâm italian, măcar din punct de vedere culinar, dacă nu și în realitate, vă mai prezentăm o rețetă de acolo.

Este vorba despre frittata, un fel de omletă care se face la cuptor. O rețetă la fel de rapidă și de gustoasă ca prima.

Ca să o pregătești, vei avea nevoie de 4 ouă bătute, de 120 de grame de cașcaval, de 8 felii de bacon, de 2 linguri cu unt topit, de 350 de mililitri cu lapte, de 100 de grame de ceapă tocată mărunt, de aproximativ 60 de grame de făină, de piper și de sare.

Alege o tigaie mai mare și pune în ea feliile de bacon, și prăjește-le puțin ca acestea să se facă mai crocante. După ce sunt gata va fi nevoie să le taie felii și mai mici. După aceea setează cuptorul la 180 de grade Celsius și unge tava în care urmează să coci omleta, cu puțin unt.

Într-un bol și cu ajutorul unui mixer amestecă făina cu ouăle și cu laptele. Adaugă după aceea și ceapa și condimentează după gust cu piper și cu sare.

Peste compoziție pune aconul și cașcavalul. Dă compoziția amestecată foarte bine în tava pregătită și ține-o la copt în jur de 30 de minute. Poți servi omleta caldă sau rece, cu salată proaspătă sau simplă.