eDelicios

Prăjitură delicioasă cu mere și iaurt

Cele mai proaspete prăjituri sunt cele care se fac cu ajutorul fructelor proaspete. În cazul în care vrei să faci ceva dulce și să folosești câteva fructe, dar nu știi ce anume să alegi, apelează cu încredere la mere.

Acestea se găsesc pe tot parcursul anului, sunt de foarte multe feluri și au diverse gusturi, așa că vei găsi cu siguranță ceva pe placul tău. În plus, rețetele pe bază de mere se fac în general foarte ușor și ies foarte gustoase.

De exemplu, astăzi îți vom prezenta o rețetă cu mere și cu foarte puțin iaurt, pe care cu siguranță îl ai deja în frigider. Pregătește 1 cană cu iaurt, 150 de grame de zahăr, 2 ouă, 200 de grame de unt, 2 căni cu făină, jumătate de linguriță cu bicarbonate de sodiu și 2 – 3 mere.

În această rețetă, 1 cană echivalează cu 250 de grame, ca să știi ce cantități să pregătești ca să obții o proporție potrivită între produse. Prima data amestecă zahărul cu ouăle, adaugă apoi bicarbonatul de sodiu și iaurtul și amestecă aceste ingredinte foarte bine.

Separat, topește untul și după aceea adaugă-l peste restul de ingrediente. Amestecă din nou în compoziția de bază. După aceea, spală și scoate din mere semințele și cotorul. Taie-le sub formă de cuburi mici și adaugă-le cu grijă în aluat.

Mai apoi, completează compoziția cu făina și amestecă până când vei obține o textură a compoziției foarte cremoasă, asemănătoare cu smântâna. Alege o tavă și unge-o cel mai bine cu unt sau dacă nu vrei să te omplici, poți să folosești și hârtie pentru copt.

Toarnă compoziția cu mere în ea și dă tava la cuptor. Seteză-l la temperatura de 180 de grade și scoate prăjitura peste aproximativ 40 de minute.

Înainte să scoți tava de la copt, fă-i prăjiturii testul cu scobitoarea. După ce o scoți, las-o să se răcească și după aceea o poți tăia ca să o servești.

Și pentru că am menționat mai devreme că merele sunt fructe foarte versatile, trebuie să știi că acestea merg combinate și cu produse cu ajutorul cărora poți să obții produse de post.

Această variantă mai are și cacao, dacă vrei ca prăjitura ta să arate diferit decât prima.

Pregătește 300 de grame de făină, 240 de mililitri de apă, 150 de grame de zahăr, 60 de mililitri de ulei, 2 linguri cu cacao, 2 mere, vanilie, esență sau zahăr vanilat, jumătate de pachet de praf de copt, un praf de sare.

Amestecă în primul rând zahărul cu apa și oprește-te abia când se va topi complet tot zahărul. Adaugă mai apoi sarea, uleiul, vanilia și cacao.

Cerne făina împreună cu praful de copt și după aceea adaugă amestecul în restul compoziției. După aceea spală și curăță merele de cotor și adaugă-le în amestecă, după ce le mai taie în cubulețe.

Pune într-o tavă niște hârtie de copt și toarnă în ea compoziția cu mere și cu cacao. Coace la temperature de 180 de grade pentru aproximativ jumătate de oră. Taie prăjitura când e rece. Și dacă vrei, pune peste ea puțin zahăr pudră.