eDelicios

Rețeta de cheesecake cu cremă de cafea

Italienii sunt cei care au inventat foarte multe lucruri de care beneficiem inclusiv până în zilele noastre. Acest lucru se referă mai ales la aspectele culinare, pentru că bucătarii din Italia sunt vestiți în toată lumea pentru talentul de a prepara cele mai fine bucate.

Așa se face că ei au fost cei care au adus în Europa de exemplu, cheesecake – ul. Acest tip de prăjitură a tot suferit modificări de-a lungul timpului, mai ales după ce a ajuns pe meleaguri americane.

Și totuși numele și rețeta original va avea mereu legătură cu “Cizma”.

Astăzi îți vom prezenta o variantă de cheesecake. În primul rând vestea bună este că nu vei avea nevoie să deschizi cuptorul ca să îl pregătești, iar apoi, este unul dintre cele mai bune deserturi care pot să existe.

Ca să pregătești blatul prăjiturii vei folosi 250 de grame de biscuiți cu cacao și 80 de grame de unt moale.

Pentru cremă îți vor fi necesare următoarele ingrediente: 500 de grame de cremă de brânză, 100 de grame de zahăr, 100 de mililitri de smântână pentru gătit, unplic cu gelatină.

În primul rând amestecă bine bine biscuiții până când îi vei zdrobi și vei obține un fel de pulbere. După aceea, mixează-I alături de untul moale.

Ia o tavă de dimensiuni mai mici și unge-o cu puțin unt sau cu câțiva stropi de ulei. După aceea, presează pe fundul ei biscuiții măcinați, amestecați cu untul în așa fel încât să obții un fel de blat.

Când ai terminat, dă vasul la rece, în frigider ca să se întărească biscuiții tapetați pe tavă. Între timp bate crema de brânză împreună cu zahărul, ca să obții un mix fin și omogen.

După aceea va fi nevoie să pregătești gelatina. Trebuie să procedezi în felul următor: las-o să se dizolve în apă rece, iar după aceea, încălzește-o a la bain marie.

După ce ai terminat cu gelatina, revino la crema de brânză și toarnă peste ea smântâna pentru gătit. Continuă apoi cu gelatina și amestecă foarte bine toate ingredientele.

Acum scoate tava din frigider și peste blatul din biscuiți unge cu crema obținută din celelalte ingrediente. Uniformizează prăjitura foarte atent. Dacă vrei poți să decorezi cheesecake – ul cu puțină ciocolată neagră data prin răzătoare sau chiar cu cremă de cafea.

Ca să o pregătești vei avea nevoie de jumătate de litru de lapte, 100 de grame de esență de cafea naturală tare, 4 ouă, 2 pahare cu zahăr, 3 linguri cu făină. Pune laptele la fiert într-o cratiță. După ce acesta va începe să clocotească toarnă peste el esența de cafea naturală tare.

Acoperă vasul cu un capac și ține-l pe masa pentru un sfert de oră. Între timp amestecă ouăle cu zahărul și cu făina și toarnă peste acest amestec- laptele.

Ai grijă să amesteci continuu și să torni laptele treptat. Dă compoziția pe foc și amestecă în continuare ca să nu se prindă crema de vas. Când dă în clocot mărește viteza de amestecare a ingredientelor ca să nu faci cocoloașe. Bate crema și după ce ai luat-o de pe foc.