eDelicios

Prăjitura cu ciocolată în 5 straturi. E o bunătate de care n-ai cum să te saturi vreodată

Toarte deserturile sunt bune în felul lor, iar unele dintre ele sunt și foarte aspectuoase atât întregi cât și secționate.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă pentru un astfel de tip de prăjitură. Este o prăjitură ușoară și foarte frumos mirositoare, cu multă ciocolată și cu nici mai mult nici mai puțin de 5 straturi, fiecare în parte, absolut delicios.

Chiar dacă vei avea nevoie de foarte multe ingrediente, aceste sunt commune și poți să faci ușor rost de ele. Pentru primul strat vei folosi 3 ouă, 4 linguri cu zahăr, 3 linguri cu făină, 2 linguri de cacao, 70 de grame de unt topit.

Al doilea strat va fi compus din 1 plic praf de budincă de vanilie, 300 de mililitri de lapte, 4 linguri cu zahăr, 250 de grame de mascarpone. Următorul strat, al treilea, este făcut din 300 de mililitri de frișcă și din 200 de grame de ciocolată.

Pentru penultimul strat al prăjiturii Amor vei avea nevoie de 300 de mililitri de frișcă și 3 linguri cu zahăr pudră. Ultimul strat va fi compus din 150 de grame de fulgi de cocos.

Trebuie să știi ceva foarte important despre această prăjitură, dacă vrei să o pregătești ca să o servești la o masa festivă, va fi nevoie să o faci de pe o zi pe alta.

Începe să faci straturile după cum ai pregătit și ingredientele pentru ele. Pentru primul strat bate ouăle cu zahărul până în momentul în care vei obține o spumă foarte densă.

După aceea cerne făina și cacao și încorporează-le în compoziția cu ouă. Ia o tavă mica și toarnă în ea amestecul cu făină și cu ou. Nu uita să o tapetezi cu o bucată de hârtie de copt. După ce nivelezi bine, dă aluatul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

E nevoie să coci blatul cu o zi înainte pentru că în această perioadă el se va usca un pic. A doua zi, rupe cu mâna blatul uscat și amestecă-l împreună cu untul topit.

După aceea aranjează acest amestec într-o tavă mica și apucă-te de restul prăjiturii. Pentru al doilea blat fierbe laptele adaugă zahărul și praful de budincă. Când această compoziție va fi rece adaug-o peste brânza mascarpone. Pune această peste blatul din tavă și nivelează atent.

Urmează desigur pregătirea celui de-al treilea strat. Ca să îl obții fierbe frișca, adaugă ciocolata ruptă, omogenizează foarte bine și după ce această compoziție este complet răcită, pune-o peste stratul de mascarpone.

Pentru penultimul strat al prăjiturii fierbe frișca împreună cu zahărul pudră și după ce este gata se pune peste cel făcut din ciocolată. La final, pentru ultimul strat, tot ce trebuie să faci este să pui deasupra celui de-al patrulea strat fulgii de cocos, distribuiți cât mai uniform.

Acum că ai terminat de monstat toate straturile de prăjitură e nevoie să o dai la rece. Ca aceasta să poată fi tăiată perfect, fără să se rupă, ține-o mai bine peste noapte, cât să se întărească foarte tare.

După ce o vei porționa, vei vedea că tot efortul a meritat.