eDelicios

Rețetă Churros cu ciocolată

Astăzi vom merge tocmai în Spania pentru cunoscutele gogoși care se numesc Churros. Acestea de obicei au un exterior crocant și un interior foarte moale. Îți vom prezenta rețeta cu ajutorul căreia vei putea să pregătești aceste gogoși speciale la tine acasă.

Se fac extrem de ușor, în aproximativ un sfert de oră și sunt absolut savuroase.

Ca să le pregătești vei avea nevoie de 300 de mililitri de apă, de 1 linguriță cu sare, de 250 de grame cu făină, de 2 linguri cu ulei de măsline, 1 vârf de cuțit de bicarbonate de sodiu, ulei din floarea soarelui pentru prăjit.

Pentru sos vei folosi doar 2 ingrediente și anume 100 de crame de ciocolată de patiserie și 100 de mililitri de smântână dulce lichidă.

În pimul rând pune apa la fiert. Iar între timp, amestecă separate ingredintele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. După aceea, completează această compoziție cu uleiul de floarea soarelui și cu apa.

Pune atât de multă apă încât să obții o compoziție moale. Așa că în cazul în care obții compoziția prea tare, adaugă în ea apă. Încinge uleiul într-o tigaie și între timp pune o parte din compoziția cu apă într-un poș cu duiul mai mic, preferabil să fie și zimțat.

După aceea formează bastonașe mici, ai grijă să nu faci prea multe, altfel se lipsesc între ele. Peăjește-le pe ambele părți iar după aceea, scoate-le pe un prosopel de hârtie, ca acesta să absoarbă excesul de ulei.

După ce ai terminat să faci toate prăjiturile, pune peste ele puțin zahăr și începe să pregătești și sosul din ciocolată. Ia un bol și pune în el ciocolata de menaj ruptă în bucățele cât mai mici. Afdaugă mai departe frișca lichidă și dă bolul în cuptorul cu microunde.

Când scoți vasul din cuptor amestecă în conținutul lui ca să omogenizezi ingredientele. Servește aceste gogoși alături de sosul din ciocolată și din frișcă. Churros poate fi gătit și în varianta sărată, mai exact cu parmesan. Dacă nu îți plac dulciurile poți să pregătești această rețetă.

Vei avea nevoie de 260 de mililitri de apă, 50 de grame de unt, 120 de grame de făină, 1 praf de sare, umătate de linguriță de pudră Curry, jumătate de linguriță de boia dulce, 3 ouă, 3 linguri cu parmesan ras, ulei pentru prăjit, parmesan pentru pudrat.

Pune apă la fiert și aduagă în ea untul tăiat în bucăți, continua cu sarea, cu boia, cu pudra Curry. După primul clocot adaugă toată făina. Ia vasul de pe foc, amestecă încă o data foarte bine toate ingredientele, și după aceea, mută compoziția într-un vas pe care să îl poți pune într-un alt vas cu apă rece.

Ține compoziția în vasul cu apă rece aproximativ 5 minute. După aceea, adaugă pe rând ouăle și amestecă după fiecare ou adaugat. Urmează să pui și parmezanul. Pune compoziția într-un poș. Pune gogoșile formate direct în tigaia cu ulei încis, dar ai grijă să nu te arzi.

După ce le scoți pe toate pe un șervețel de hârtie, pudrează-le cu parmesan cât dorești.