eDelicios

Prăjitură pufoasă cu vișine

Vișinele fac parte din categoria fructelor de care te poți bucura pe parcursul întregului an, în timpul verii sunt proaspete, iar în restul sezoanelor le poți folosi pe cele din borcan.

Dar pentru că le mai găsești încă în piețe în stare proaspătă ar fi păcat să ratezi șansa de a face o prăjitură cu vișine. Vei obține o prăjitură foarte pufoasă, din cele mai commune ingrediente.

Ai nevoie de 4 ouă, 15 linguri pline cu făină, 10 grame de praf de copt, 12 linguri cu zahăr, 2 plicuri cu zahăr vanilat, 9 linguri cu ulei de floarea soarelui, 15 linguri cu lapte cald, 800 de grame de vișine, nucă înjumătățită, cantitatea după preferință.

Ca să decorezi această prăjitură vei folosi zahăr pudră vanilat. Amestecă ouăle cu zahărul simpli și cu cel vanilat. Ca să obții o cremă mai groasă, albă și pufoasă. Mai departe pune uleiul, treptat, câte o lingură, laptele cald.

După ce adaugi tot laptele trebuie să obții un amestec care să se prelingă mult mai ușor decât o compoziție special pentru clătite. La final adaugă câte puțin și din făină, Praful de copt și mixează cu ajutorul unei spatule.

Dacă folosești făină simplă și nu din cea cu agent de creștere, mai adaugă un praf de copt. Toarnă acest amestec apoi, într-o tavă de la aragaz în care ai pus în prealabil multă hârtie de copt, în așa fel încât să acoperi inclusive pereții.

Peste aluat aranjează uniform vișinele spălate și curățate de sâmburi. După aceea pune și bucățile de nucă. Dacă însă folosești vișine din borcan, lasă-le să stea puțin într-un strecurător.

Când ai rămas fără vișine și fără nuci dă tava în cuptorul foarte încins. Pornește-l măcar cu un sfert de oră înainte de a introduce în el prăjitura.

Ține tava acolo în jur de 35 de minute, până când aceasta va deveni rumenă, iar atunci când te gândești că e gata, ca să fii singur, fă-i aluatului testul cu scobitoarea.

Temperatura cuptorului trebuie să fie 175 de grade Celsius. După e scoți tava, las-o la temperatura camerei să mai stea încă 5 minute. Apucă de marginile foii de copt și pune prăjitura pe un grătar. Dă peste ea cu zahăr pudră vanilat, după gust și la-o să se răcească de tot.

Acest tip de prăjitură este foarte des făcut cu vișine de ambele tipuri așa că gospodinele cu experință ne ajută cu niște sfaturi care să ne ușureze munca sau cu ajutorul cărora să obținem un desert gustos.

Alege o tavă mai întinsă pentru că în acest fel aluatul va fi doar un strat subțire pe fundul tăvii. Îl poți nivela doar înlinând puțin vasul. Ai grijă cum pui fructele în aluat. Acestea trebuie să se scufunde doar pe jumătate.

Dacă însă le-ai băgat prea mult, bagă pentru un sfert de ora tava la foc, și după aceea aranjați iar fructele și nucile în aluat și dă din nou prăjitura la copt până când e gata.

Dacă vei respecta pașii aceștia vei obține o prăjitură chiar înaltă și mai ales foarte bună și aromata