eDelicios

Prăjitură Amor Amor cu biscuiți și cremă de ciocolată

Atât copii cât și adulții adoră biscuiții și ciocolata. Dar ce spui de un desert delicios în care să găsești aceste 2 ingrediente împreună?

Astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură care are și un nume foarte interesant, nu doar un gust spectaculos. Aceasta se numește “Amor”.

Dacă vrei să o pregătești vei avea nevoie de 185 de grame de biscuiți, cu cacao, de 185 de grame de biscuiți din lapte, de 80 de grame de zahăr, de 200 de grame de făină, de 80 de grame de cacao, de 50 de grame de unt, de 1 litru de lapte, de un gălbenuș, de o sticlă cu esență de vanilie.

Combină următoarele ingrediente: zahăr, făină, cacao, după aceea adaugă și laptele și pune toată compoziția pe aragaz, la fiert.

Ai grijă să păstrezi mereu focul mic și cât ții vasul la fiert să amesteci în mod constant ca să nu ți se lipească amestecul de margini.

Mai apoi adaugă gălbenușul, esența de vanilie și untul. În momentul în care compoziția va începe să fiarbă va fi nevoie să oprești focul și să lași amestecul să se răcească.

Între timp pune biscuiții într-o tavă și în mod alternative, unge-i în straturi cu crema din ciocolată. După ce ai terminat de făcut prăjitura și nu mai ai ingrediente, dă desertul pentru câteva ore la rece în frigider ca să se răcească și după aceea să se întărească.

Pentru împătimiții deserturilor cu ciocolată și cu biscuiți am mai pregătit o rețetă care are de data aceasta și vanilie, despre care știm că este o altă parte component de bază în cele mai gustoase prăjituri.

Ca să o pregătești vei avea nevoie de 2 plicuri cu budincă din vanilie, 3 cești cu lapte, 200 de grame de frișcă, biscuiți simpli, o tremie de cană cu cacao, 1 cană cu zahăr, un sfert de cană cu lapte, jumătate de pachet de unt, 1 linguriță cu esență de vanilie.

Această rețetă este una foarte simplă și rapidă, potrivită pentru oricine, atât pentru gătit cât și pentru consum. Pregătește pentru început budinca de vanilie și laptele. Înainte de a se răci complet pune în ea și frișca.

Ia o tavă și pune pe fundul ei un strat de biscuiți. Peste ei unge jumătate din cantitatea de budincă de vanilie. Continuă în așa fel până rămâi fără produse, dar ai grijă să păstrezi ultimul strat doar din biscuiți. După aceea începe să pregătești și glazura.

Fierbe laptele cu cacao și cu zahărul pentru un minut aproximativ, nu uita să amesteci în această perioadă. Când e fiert amestecul lasă-l să se răcească pentru 2 minute. Adaugă în el untul și vanilia. Amestecă energic până se topește untul de tot.

Dă cu această cremă peste ultimul strat de biscuiți. Înainte să servești această prăjitură, ține-o la rece în frigider pentru măcar cîteva ore.

Sau și mai bine, peste noapte ca să se poată întări suficient și să poată fi tăiată perfect. Folosește totuși un cuțit foarte bine ascuțit dacă nu vrei să strici aspectul feliilor.