eDelicios

Ruladă de spanac și cremă de brânză

Spanacul este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente care poate fi folosit în bucătărie pentru pregătirea bucatelor. Astăzi îți vom prezenta un aperativ foarte gustos pe care îl vor îndrăgi și copii care nu sunt neapărat fani ai alimentației sănătoase, dar fără gust.

Rețeta noastră va mai avea și brânză, care combinată cu spanacul, va avea un gust special. Avantajul acestei rețete este că o poți pregăti în doar câteva zeci de minute, maxim o jumătate de oră și că vei obține în jur de 6 porții.

Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar combinația dintre ele va fi una spectaculoasă.

Dacă te-am făcut curios să pregătești acest aperitiv cu spanac și cu brânză, pregătește 400 de grame de spanac congelat, 3 ouă, 250 de grame de făină, 150 de grame de smântână, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1 linguriță cu praf de copt, sare și piper pentru condimentat.

Ca să obții umplutura pentru aperitiv vei folosi 100 de grame de unt moale, ținut la temperature camerei, 200 de grame de cremă de brânză, 100 de grame de smântână, 1 ceapă roșie, jumătate de ardei kapia, sare și piper.

Amestecă pentru început spanacul cu gălbenușurile și cu smântâna. Separat combină făina cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu, iar mai apoi, adaugă acest mix în vasul cu spanacul. Condimentează acest nou amestec obținut cu sare și cu piper după gust. În alt vas amestecă cu puțină sare albușurile rămase după separarea ouălelor.

După ce vei obține clasica spumă tare, amestec-o alături de celelalte ingrediente. Amestecă ușor de data aceasta, iar cel mai bine este să folosești o spatulă.

Ia tava de la aragaz, pune în ea o bucată mai mare de hârtie pentru copt, toarnă după aceea spanacul amestecat cu celelalte ingrediente și dă tava în cupătorul pentru un sfert de oră la temperatura de 180 de grade Celsius.

Verifică să fie aluatul rumenit. După ce este gata, scoate compoziția cu tot cu hârtia de copt și după aceea pune-o pe un prosop din bumbac puțin umezit.

După ce ai făcut toți acești pași, poți să începi să rulezi aluatul copt. Ține prosopul în acest fel timp în care tu va trebui să pregătești umplutura din brânză pentru aperitiv.

Combină crema de brânză cu untul moale, dar netopit și cu smântâna. La final condimentează cu sare și cu piper. Curăță și spală și ceapa roșie împreună cu jumătatea de ardei kapia și după aceea taie-le mărunt și adaugă-le peste crema de brânză.

Amestecă din nou cu o spatulă și la final pur și simplu întinde crema din brânză cu legume, peste aluatul copt. Rulează cu grijă rulada în folie de plastic, după aceea învelește-o și într-o bucată de folie din aluminiu.

Va mai fi nevoie să lași rulada așa învelită în aceste folii pentru măcar trei ore. După ce o scoți o poți felia cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, pentru că va fi destul de tare și nu riști să o rupi.

Poți să consumi acest aperitiv și în timpul unui prânz, alături de o salată proaspătă.