eDelicios

Aperitiv trigoane cu șuncă și cașcaval

Fiecare gospodină se bucură după ce stă mai mult timp în bucătărie, investește pasiune și nu numai ca să pregătească preparate delicioase, dar la final culege laurii succesului.

Cu rețeta de trigoane din șuncă și din cașcaval îți vei cuceri fiecare invitat la masa, indiferent de preferințele culinare ale fiecăruia. Este adevărat că vei avea nevoie de puțin mai mult timp ca să le pregătești, dar rezultatul final va merita din plin, te vei linge pe degete.

Partea bună este că acest aperitiv se poate face și din foi de aluat, ca să nu fie nevoie să pregătești și acest ingredient din rețetă. În rest, ingredientele necesare pentru pregătirea trigoanelor sunt simple și la îndemâna oricui.

Vei avea nevoie de un pachet de foi de plăcintă, de 250 de grame de cașcaval, de 250 de grame de șuncă presată, de 100 de mililitri de ulei și de 2 ouă. Cu ajutorul aceste produse vei obține aproximativ 12 porții de trigoane și vei pregăti aperitivul în cel mult 2 ore, în funcție de cât de îndemânatic ești.

Dezgheață în primul foile de aluat și după aceea întinde-le, mai apoi taie fiecare foaie în 5 fâșii egale. După aceea unge fiecare parte de aluat cu puțin ulei. Taie după aceea toate mezelurile sub formă de triunghi.

Aranjează după aceea cașcavalul și șunca presată peste fiecare bucată de aluat și rulează fiecare parte până ajungi la capăt. Repetă acești pași până când termini aluatul și restul ingredientelor. Aranjează fiecare trigon pe o tavă pe care ai acoperit-o în prealabil cu hârtie pentru copt.

Înainte să dai la cuptor aperitivul, unge fiecare prăjiturică cu puțin ou bătut. Ține tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ un sfert de oră. Vei ști că trebuie să scoți tava din cuptor abia atunci când trigoanele vor avea o culoare aurie.

Poți servi acest aperitiv atât atunci când trigoanele sunt calde, cât și atunci când acestea sunt reci. Pentru cazul în care vrei să faci un aperitiv rapid, dar ești în perioada postului, poți să gătești un aperitiv cu pateu vegetal și cu măsline.

Vei avea nevoie de foi de plăcintă, de 200 de grame de pateu vegetal cu gust de măsline, de 100 de mililitri cu ulei și de cimbru pentru décor. Va fi nevoie să faci mai întâi coșulețele. Pentru aceasta pregătește aluatul. Taie foile de aluat sub formă de pătrat mai mari decât forma în care acestea se vor coace.

Unge fiecare bucată de aluat cu ulei. Ia formele de brioșe și pune în ele câte 2 bucăți de aluat. Presează-le cu degetul ca să facă o gaură.

Coace-le aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce sunt gata, lasă-le să se răcească suficient și scoate-le din formele pentru brioșe.

Folosește un poș ca să umpli cu ajutorul lui bucățile de aluat copt cu câte puțin pateu vegetal. La final pune în fiecare coșuleț câte o bucățică de crenguță de cimbru.

Trebuie să știi că de obicei pateul se oxidează ușor, de aceea e necesar să umpli formele cu puțin timp înainte de servire.