eDelicios

Plăcintă de cartofi cu brânză, verdeață și carne

Cu siguranță plăcintele sunt printre bucatele preferate ale tuturor popoarelor careau în meniu acest fel de mâncare. Așa se face că și la noi în țară plăcintele sunt foarte apreciate de majoritatea oamenilor care au avut ocazia să le mănânce.

Se cunosc destul de multe variante de plăcinte, spre exemplu cu brânză, care la rândul său poate să fie de mai multe tipuri, de vaci sau de oi. După aceea există oameni care prefer plăcintele cu cartofi, cu verdeață, și alte legume, cu carne, în special tocată.

Și desigur avem și variante de plăcinte care pot să servească drept desert, pentru că acestea sunt făcute cu fructe proaspete sau cu dulceață. Dar ce spui despre niște plăcinte care să aibă aproapetoate aceste ingrediente, mai puțin partea cu desertul, dar cu toate acestea să fie delicioase?

Astăzi îți vom prezenta o rețetă perfecta pentru această idee, de a combina mai multe feluri de umpluturi caracteristice plăcintelor. Se face foarte ușor și repede, iar rezultatul este unul spectaculos, tocmai pentru că se combină aceste ingrediente.

Ca să o pregătești vei avea nevoie de 4 – 5 cartofi mai mari, 100 de grame de friptură sau mezelurile preferate, 3 cepe verzi, 4 ouă, 100 de grame de brânză, piper și oregano. Curăță cartofii de coajă, spală-i foarte bine și după aceea dă-I printr-o răzătoare mai mare. După aceea, condimentează-i după gust.

După aceea taie carnea cubulețe și pune-o în vasul în care ai tăiat cartofii. Rade brânza aleasă de tine și pune-o în continuare în compoziție. Curăță și spală iar apoi taie ceapa cât mai mărunt și pune-o peste brânză. Condimentează din nou cu piper și cu oregano.

Sparge ouăle și toarnă-le peste restul de ingrediente și amestecă-le pe toate foarte bine până se dizolvă ouăle.

Unge o tavă de copt cu unt din abundență, toarnă cu grijă în ea compoziția obținută, niveleaz-o ca aceasta să se răspândească pe toată suprafața tăvii și după aceea dă-o în cuptor pentru jumătate de oră la foc potrivit.

O poți tăia după ce ai scos-o din cuptor și s-a răcorit un pic. Și pentru că această plăcintă nu poate servi drept desert, îți vom prezenta și o plăcintă cu zahăr care se face la fel de rapid și este la fel de gustoasă.

Vei avea nevoie de 500 de grame de făină, 1 plic de drojdie uscată, 45 de grame de zahăr, 160 de grame de unt moale, 120 de grame de apă călduță, 3 ouă, un pic de sare, 1 ou bătut pentru decor.

Pentru a garnisi plăcinta vei folosi 100 de grame de zahăr tos fin, 40 de grame de unt. Amestecă într-un bol mai mare 450 de grame de făină, cu sarea, cu zahărul și cu drojdia uscată.

Adaugă după aceea apa, untul și ouăle și amestecă până când aluatul se desprinde de vas. Lasă-l să crească pentru aproximativ pentru 45 de minute. După aceea frământă-l iar și lasă-l tot 45 de minute să se odihnească. Împarte aluatul în 2 părți egale.

În 2 tave întinde aluatul sub formă rotundă. Încălzește cuptorul la 200 de grade. Pune untul cubulețe în aluat, adaugă și zahărul și dă tava la cuptor pentru 10 minute la foc mediu.