eDelicios

Aperitiv delicios din cartofi

De foarte multe ori, atunci când gospodinele află că urmează să primească o vizită neanunțată, intră în panică, pentru că se gândesc că au casa dezordonată și nu au nimic de pus pe masa.

Din fericire nu e cazul pentru stres, mai ales dacă ai în casă un kilogram de cartofi. Cu ajutorul lor poți să creezi niște preparate foarte gustoase și sățioase, chiar dacă poate par simpliste.

Așa că astăzi îți vom prezenta o rețetă de aperitiv foarte simplă și rapidă, potrivită pentru situațiile de criză, sau pentru momentele în care nu ai chef să stai foarte mult timp în bucătărie.

Preparatul pe care îș vei obține la final are mai multe variante, dar anume aceasta este cea mai iubită și mai cunoscută dintre toate. Este vorba mai exact despre cartofii Duchesse. Ca să pregătești acești cartofi vei mai avea nevoie de încă câteva ingrediente simple, care sunt accesibile oricui.

Așadar, pregătește 1 kilogram de cartofi, nu contează vechi sau noi, 4 gălbenușuri și un ou întreg, jumătate de lingură cu făină, 100 de mililitri de smântână pentru gătit, 60 de grame de unt, 1 linguriță cu sare, puțin piper și un praf de nucșoară.

În primul rând, pornește cuptorul iar după aceea pune cartofii să fiarbă după ce îi speli și îi cureți de coajă.

Adaugă printre ei un strop de sare. Iar atunci când aceștia sunt fierți de tot, zdrobește-i așa cum faci cu ei atunci când pregătești un pireu.

După ce se răcesc, adaugă în ei untul, gălbenușurile, făina, 70 de mililitri din smântână și restul de condimente. Mixează foarte bine aceste ingrediente ca să se poată omogeniza. E nevoie să ai și un poș pentru prăjituri cu capătul în formă de stea.

Mai apoi bate oul întreg cu ce ți-a mai rămas din smântâna pentru gătit. Ia o tavă pentru copt, pune în ea o bucată de hârtie de copt și făcând mișcări circulare dă formă preparatului.

După aceea unge-le cu oul bătut la final. Pune în cuptor tava și ține-o acolo până când cartofii se rumenesc cât de mult vrei. Îi poți servi după ce se răcesc.

Dacă ți se pare prea complicate această rețetă sau dacă nu ai un poș care să te ajute și totuși își dorești ceva rapid pe bază de cartofi poți să faci următoarea rețetă.

Ia 4 cartofi mari și taie-i în felii mai groase, cu tot cu coajă, cruzi. Pune peste aceștia o compoziție pe care o vei face din urmptoarele ingrediente.

Vei avea nevoie de 5 linguri cu ulei de măsline, zeamă de la o lămâie, ¼ de linguriță cu paprika, 1 linguriță cu pudră de chilli, jumătate de linguriță cu chimen măcinat, jumătate de linguriță de coriandru măcinat.

Ia o tavă pentru copt și pune cartofii stropiți cu acest amestec. Setează cupătorul la temperature de 200 de grade și ține cartofii în el pentru jumătate de oră. Din când în când agită tava pentru ca ei să fie copți uniform. Scoate tava din cuptor atunci când cartofii sunt rumeniți și ușor crocanți.