eDelicios

Chec de post cu nucă de cocos

Chiar dacă postul Sfintei Marii se apropie și durează aproximativ jumătate de lună, să știi că poți să consumi inclusiv în această perioadă produse foarte gustoase și sățioase, fără ouă, fără lactate sau fără carne.

Ba chiar mai mult, poți să pregătești inclusiv deserturi simple, dar absolut minunate. Așa că astăzi îți vom prezenta o rețetă de chec de post.

Se face foarte ușor, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Este o rețetă testate de foarte multe gospodine de-a lungul timpului și este declarată un suces, de fiecare dată.

Vei avea nevoie de 2 căni de făină, 1 cană cu zahăr, jumătate de cană cu ulei, 1 lingură cu zahăr vanilat, 1 cană cu apă, 1 praf de copt, 3 linguri cu nucă de cocos, 2 linguri cu cacao și 2 linguri cu dulceață de vișine.

Alege un vas mai mare și amestecă în el zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecă toate aceste ingrediente până când vei obține o compoziție foarte omogenă.

După aceea împarte compoziția în 2 părți egale și mai apoi amestecă cacao cu dulceața de vișine și amestecă foarte bine ca să oogenizezi și de această dată.

În ealaltă parte de aluat, pune nuca de cococs și mixează restul de ingrediente. Alege o tavă încăpătoare și pune în ea în mod alternativ câte puțin din fiecare dintre cele 2 compoziții.

Ține focul din cuptor pe treapta medie și coace checul aproximativ 45 de minute. Nu trebuie să te îngrijorezi sau să iei măsuri dacă prăjitura ta va crăpa.

Înainte să scoți tava de la foc trebuie să verifici checul cu ajutorul unei scobitori. Lasă-l în tavă încă 10 minute și după aceea dă-I voie să se răcească de tot.

Înainte să îl servești pune peste el puțin zahăr pudră, pentru un aspect mai frumos, dar și pentru un gust mai bun.
După ce se va termina postul poți să mai pregătești o prăjitură rapidă, de data aceasta cu brânză.

Pregătește 400 de grame de brânză cremoasă de vaci, 190 de grame de iaurt degresat, 5 linguri cu zahăr, 3 linguri cu griș, 3 linguri cu făină, 1 pahar cu afine, 2 ouă, zahăr pudră, jumătate de linguriță de praf de copt.

Bate oule cu zahărul, poți să folosești în acest scop chiar un robot de bucătărie. După aceea adaugă în robot și brânza cu iaurtul. Amestecă aceste ingrediente până când obții o cremă omogenă. Pe rând adaugă și făina, grișul, praful de copt, și amestecă din nou.

Spală și curăță afinele și după aceea mi amestecă în compoziția mare. Ca să coci această prăjitură poți să folosești o tavă de cuptor clasică dar taetată cu hârtie sau chiar o tigaie din fontă.

Toarnă aluatul făcut de tine în vasul ales. Dacă folosești o formă din silicon unge-o cu puțin unt și dă pe deasupra cu puțin griș, înainte să pui în ea aluatul.

Dă tava la cuptorul setat la temperatura de 180 de grade pentru jumătate de oră. După ce scoți prăjitura din cuptor întoarce-o și decoreaz-o cu pudră sau cu fructe proaspete.