Pentru majoritatea dintre noi cornurile înseamnă pauza dintre ore, de la școală, combinate de cele mai multe ori cu un pahar cu lapte sau cu niște compot delicios.
Așa că dacă vrei să îți amintești de acele vremuri, dar să prepare totuși o variantă de cornulețe le poți face în casă. Vor fi potrivite de minune la micul dejun sau ca pachet, atât pentru cei mici cât și pentru cei mai mari.
Această rețetă nu are foarte mult zahăr, așa că îți permite să faci cornulețele așa simple, sau să adaugi în ele șuncă sau cașcaval, după preferințe.
În cazul în care vrei cornulețe dulci trebuie doar să adaugi mai mult zahăr și niște esențe de care îți plac pentru aluat. Iar dacă vrei, le poți umple cu ciocolată sau cu orice fel de dulceață sau creme.
Dacă vrei să pregătești aceste cornulețe vei avea nevoie de câteva ingrediente foarte simple și la îndemâna oricui.
Pregătește așadar 500 de grame de făină, 20 de grame de drojdie proaspătă, 125 de mililitri de lapte, 125 de mililitri de iaurt, 3 linguri cu zahăr, 1 linguriță cu sare, 2 ouă, 70 de grame de unt topit, 2 gălbenușuri amestecate cu lapte pentru uns cornulețele.
Amestecă laptele puțin încălzit cu drojdia și cu zahărul iar după aceea lasă această combinație să acționeze pentru 2 minute.
Separat combină făina, iaurtul, ouăle, sarea și amestecul din drojdie. Vei obține în acest fel un aluat pe care trebuie să îl frămânți până în momentul în care acesta nu ți se va mai lipi de mâini.
În cazul în care ai nevoie, poți să mai adaugi puțină făină. Este recomandat să ții aluatul modelat pentru 30 de minute ca să dospească. După aceea împarte tot aluatul în 8 părți egale, iar după aceea, întinde fiecare bucată de aluat sub forma unei foi, cam de mărimea unei farfurii.
Unge pe măsură ce le faci, toate foile cu unt topit. Aranjează fiecare foaie deasupra celorlalte, iar pe ultima las-o neunsă. Cu ajutorul unui sucitor mai întinde puțin foile până când vei obține un cerc mai mare. Taie-l mai apoi în 12 sau 16 triunghiuri egale, în funcție de cât de mare este foaia.
După ce ai terminat acest pas începe să rulezi fiecare bucățică de aluat tăiat sub formă de triunghi, de la bază spre vârf. Pune o bucată de foaie de copt într-o tavă și după aceea aranjează la distanțe egale fiecare cornuleț în tava tapetată.
Înainte să le bagi în cuptor lasă cornulețele așa rulate pentru o oră ca să mai dospească iar. După acea oră unge fiecare corn cu puțin gălbenuș amestecat cu lapte.
Dacă vrei să fii mai eficient, poți să pornești cuptorul pentru un minut, după aceea să îl oprești și să lași cornulețele timp de o oră în cuptorul puțin încălzit, dar fără să deschizi ușa în toată această perioadă.
Când a trecut timpul, unge fiecare corn cu un amestecă făcut din lapte și din gălbenușuri. Ultimul pas va fi să dai tava la cuptorul preîncălzit la temperature de 200 de grade Celsius pentru aproximativ un sfert de oră.