eDelicios

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie și ciocolată

Gospodinele cu experință pot să confirme faptul că nu există rețetă mai bună decât cea care are în conținut produse simple, alese cu gust. Dacă vrei să te convingi, poți să prepare această prăjitură specială cu mere, cu ciocolată și cu cacao.

Ca să o pregătești vei avea nevoie de 1 kilogram de mere. Mai pregătește de asemenea și 7 ouă, 180 de grame de zahăr pudră, 3 linguri cu apă, 10 linguri cu făină, 1 plic cu praf de copt, 2 lingurițe cu cacao.

Aceste produse îți vor fi necesare pentru pregătirea blatului. Această prăjitură are 2 creme total diferite, dar fiecare la fel de gustoasă. Prima va fi din vanilie.

Ca să o pregătești vei folosi 2 plicuri cu praf de budincă, 800 de mililitri de lapte, 250 de grame de unt, 200 de grame de zahăr pudră. Următoarea pe listă este crema de ciocolată. Pentru prepararea ei vei avea nevoie doar de 400 de grame de ciocolată tartinabilă, Finetti sau Nutella și de 4 linguri cu ulei.

La final va fi nevoie să mai decorezi prăjitura. Va fi suficientă ciocolată rasă, marca și cantitatea sunt după gust. Începe să pregătești această prăjitură prin curățarea și spălarea merelor. La final taie-l în sferturi sau în felii mai mari, dacă fructele sunt voluminoase.

După aceea aranjează feliile de măr în strat uniform, pe o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Pentru pregătirea blatului bate albușurile spumă tare. Adaugă după aceea și zahărul cu apa în câte 3 reprize.

După fiecare cantitate de apă amestecă bine în așa fel încât să fie zahărul topit de tot. Adaugă mai apoi și gălbenușurile pe rând și mixează în compoziție după fiecare nou gălbenuș.

Combină separat și făina cernută mai devreme cu praful de copt iar după aceea adaugă acest amestec peste gălbenușuri și amestecă energic ca să omogenizezi toate ingredientele.

Toarnă doar jumătate din această compoziție peste merele din tavă și nivelează compoziția nouă. În restul de aluat adaugă cacao și după ce amesteci pune conținutul peste partea albă. Dă tava la copt pentru jumătate de oră la temperatura de 180 de grade.

Blatul va fi gata în momentul în care va trece testul cu scobitoarea. Când e gata, scoate-l ca să se răcească. Răstoarnă blatul în așa fel încât merele să stea deasupra deja. Scoate de asemenea și hârtia de copt.

Până atunci poți să pregătești crema din vanilie. Prepară budinca așa cum este menționat pe ambalaj. Las-o apoi să se răcească, doar acoperă vasul cu o folie alimentară. Combină și untul cu zahărul până când ambele ingrediente se vor topi complet iar crema va avea o textură spumoasă.

Amestecă după aceea, lingură cu lingură untul și budinca. După fiecare lingură nouă, mixează conținutul obținut. Când este gata crema din vanilie, pune-o uniform peste blatul copt și răcit. Dă blatul uns la rece pentru 30 de minute.

Separat amestecă ciocolata tartinabilă cu uleiul și întinde-o peste stratul din vanilie după ce este întărit. Rade ciocolata preferată peste prăjitură și ține-o la rece pentru măcar o oră.