eDelicios

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de Mascarpone

La ora actuală cei care beau cafea sunt din ce în ce mai mulți. Specialiștii încă se pun de acord dacă aceasta este o băutură benefică pentru sănătate sau dacă din contra ea ne face mai mult rău.

Până când lucrurile vor fi mai clare, noi îți vom prezenta o rețetă de desert care conține cafea, mascarpone, dar și foarte multă ciocolată. Produsul final va avea un aspect foarte apetisant și un gust absolut savuros.

Este o rețetă potrivită mai ales pentru ocaziile speciale sau pentru momentele în care ai nevoie să împaci mai multe gusturi din casa ta. Chiar dacă rețeta pare complicate, este doar o aparență, pentru că se face pe pași foarte bine explicați care vor ușura procesul pregătirii prăjiturii.

Pentru blatul cu nucă și cu cicolată vei avea nevoie de 200 de grame de unt mai moale, de 140 de grame de zahăr, de 4 ouă, de 100 de grame de nuci tocate mărunt și de 150 de grame de ciocolată neagră.

Pentru blatul cu mousse de ciocolată și lapte vei folosi 300 de grame de ciocolată cu lapte și 400 de mililitri de smântână pentru frișcă.

Pentru blatul cu mousse de cafea cu mascarpone vei avea nevoie de 280 de mililitri de smântână pentru frișcă, de 100 de grame de ciocolată albă, de 280 de grame de cremă de brânză mascarpone, de 3 linguri de cafea solubilă divolvată în puțină apă fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolată și de cafea vei folosi 200 de grame de ciocolată neagră, 200 de mililitri de smântână pentru frișcă, 1 lingură de cafea solubilă. Pregătește primul blat. Amestecă într-un bol voluminous untul cu zahărul. Adaugă după aceea ouăle, amestecă până când compoziția devine omogenă.

Pune ciocolata la topit, în cuptorul cu microunde. Când e rece adaug-o peste compoziția din ouă. Amestecă toată compoziția și la final completeaz-o cu nucile pe care e nevoie să le mixezi iar cu toate produsele.

După aceea unge cu unt o tavă mai mare și toarnă în ea compoziția obținută. Pune-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade pentru jumătate de oră. Blatul trebuie să fie ferm și deloc ars. Când este copt, lasă-l să se răcească, dar nu la frigider.

Pentru mousseul de ciocolată cu lapte va fi nevoie să aduci 300 de mililitri de frișcă la punctul de fierbere.

Toarn-o peste ciocolată și după câteva secunde amestec-o și vei obține o cremă ganache. Când crema este răcită complet adaugă frișca rămasă și completează cu crema din ciocolată. Întinde mousseul pentru blatul din ciocolată. Ține la frigider până când e întărită.

Pentru mouseul din mascarpone și din cafea adu frișca până la punctul de fierbere și după aceea toarn-o peste ciocolată. Amestecă din nou ca să obții crema ganache. Așteaptă o oră ca această să se răcească. Combină apoi brânza cu crema și cu cafeaua. Ține amestecul la frigider o oră.

Când o scoți mai amestec-o și întinde-o peste mousseul de ciocolată. Dă-o la rece până devine tare. Pentru glazură combină smântâna și cafeaua. Adu compoziția la fierbere. Toarn-o peste ciocolată și cu o spatula amestecă pentru a obține crema ganache.

Dă crema peste prrăjitură. Ține prăjitura mai multe ore la rece ca să se întărească.