eDelicios

Prăjitură delicioasă cu griș și mere

Cele mai appreciate feluri de mâncare sunt cele care nu necesită foarte multe ingrediente și care nici nu îți răpesc foarte mult timp pentru pregătire. Așa că astăzi îți vom propune spre atenție o prăjitură care se face foarte ușor și care este și foarte gustoasă.

Va fi nevoie să călești merele. Iar pentru acest pas vei avea nevoie de 3 mere, de 50 de grame de unt și de un sfert de cană cu zahăr. Ca să pregătești aluatul vei folosi 200 de grame de griș, 150 de grame de zahăr, 2 ouă, 250 de grame de kefir, 1 linguriță cu bicarbonate de sodiu, 20 de grame de cacao.

Alege un bol mai mare și amestecă în acesta grișul, zahărul și ouăle. Adaugă mai apoi bicarbonatul de sodiu și kefirul. După aceea lasă compoziția pentru 20 de minute ca să se odihnească. În această perioadă grișul se va umfla din cauza umezelii.

În tot acest timp tu poți să începi să pregătești merele pentru călit. Spală-le, curăță-le de semințe și de cotor, iar după aceea taie-le în felii cât de cât egale, în așa fel încât să obții din fiecare fruct câte 10 felii.

Într-o cratiță de dimensiuni mai mici, adaugă untul și după ce acesta se va topi, adaugă peste el merele feliate și zahărul. Călește-le pentru câteva minute și nu uita între timp să tot amesteci în conținutul cratiței ca să nu ți se lipească ingredientele de marginile vasului.

Alege după aceea o tavă specială pentru chec și aranjează în ea merele călite, asta după ce ai învelit tava cu hârtie de copt sau de aluminiu.

Peste mere toarnă și aluatul făcut din griș. Apoi dă tava în cuptorul preînclzit, la temperatura de 180 de grade Celsius. Lasă prăjitura la copt aproximativ 25 de minute. După ce va fi gata prăjitura scoate-o din cuptor.

O poți servi așa cum este sau o poți decora cu frișcă sau cu zahăr pudră. Și dacă îți plac merele, ți-am mai pregătit o rețetă foarte rapidă și la fel de gustoasă. Avantajul acestei rețete este că ea nu are nevoie de coacere.

Ca să o pregătești vei avea nevoie de 1 kilogram de mere, de 200 de grame de biscuiți simpli, de 200 de grame de zahăr, de scorțișoară după gust, de 1 budincă de vanilie, de 300 de mililitri de apă.

Spală, curăță și după aceea rade merele. Pune-le într-o cratiță în care va mai trebui să adaugi zahăr, apă și scorțișoară, după gust. După ce merele încep să lase suc adaugă peste ele praful de budincă și ține vasul pe foc până când toată compoziția va deveni mai densă.

Ia o tavă și pune în ea o bucată de hârtie pentru copt. După aceea, pune un rând de biscuiți. Unge stratul de biscuiți cu puțin din compoziția cu mere, peste ea pune alți biscuiți și continuă în acest ritm până când vei rămâne fără ingrediente.

Lasă prăjitura să stea la rece în frigider pentru măcar 3 ore și după aceea scoate-o din tavă și rstoarn-o pe un platou.