eDelicios

Prăjitură cozonac cu foaie Doboș și nucă de cocos

Cozonacii se pregătesc de obicei în peioada sărbătorilor de iarnă sau de Paște. Dar astăzi îți vom prezenta o rețetă atât de gustoasă și de simplă, încât vei aduce spiritul acestor sărbători în casa ta oricând vei avea poftă.

Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar acestea sunt foarte commune și cu siguranță le ai deja în casă. Pentru blat vei avea nevoie de 8 albușuri, de 200 de grame de zahăr, de 2 linguri cu făină, de 1 praf de copt, de 50 de grame de mac, de 150 de grame de nucă de cocos.

Amestecă toate aceste ingrediente până când obții o compoziție foarte omogenă și fină. După aceea pregătește o tavă, pune în ea niște hârtie de copt și toarnă amestecul în ea. Dă tava la coptor și scoate-o după ce aceasta va fi suficient de rumenă.

Între timp pregătește următoarele părți ale prăjiturii. Pentru foaia Doboș vei avea nevoie de 2 linguri cu apă, 2 ouă, 4 linguri cu zahăr, 4 linguri cu făină. Bate aceste ingrediente foarte bine și dă-le în cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie specială. După acea pregătește ingredientele pentru cremă.

Și anume, 8 gălbenușuri, 300 de grame de zahăr, 2 plicuri cu ness, 150 de mililitri cu lapte. Amestecă aceste ingrediente într-un vas rezistent termic și pune-l pe aragaz, pe o baie de aburi.
După ce compoziția este suficient de rece, amestecă în ea și 300 de grame de margarină.

După ce ai scos ambele blaturi, aranjează unul dintre ele pe un platou, dă-l cu cremă uniform, pe toată suprafața și pune deasupra foaia Doboș. Peste prăjitură poți să dai puțină ciocolată rasă pentru un gust mai intens și pentru un aspect apetisant.

Dar pentru că suntem încă în perioada verii și e destul de cald, este mult mai potrivit un desert care nu te ține în bucătărie pentru prea mult timp și nu are nevoie de coacere. Ca să o pregătești vei avea nevoie de 6 piersici mai mari, 1 sticlă de lapte condensat, 500 de grame de biscuiți și 600 de mililitri de frișcă.

Rupe în bucăți cât mai mic jumătate din toată cantitatea de biscuiți, și sfărămă-I până obții un fel de făină foarte fină. După aceea amestecă laptele cu frișca până când vei obține o compoziție densă, dar cremoasă. Spală și curăță fructele, iar apoi taie-le în bucățele mici.

Ia un vas de formă dreptunghiulară și aranjează în el toți biscuiții care ți-au mai rămas, așa cum sunt, întregi.Peste ei pune o parte din frutele tăiate și o parte din cremă. Presoară și puberea de biscuiți peste stratul de lapte cu smântână.

Repetă acești pași până rămâi fără ingrediente. Tu stabilești cât de înaltă sau de lată să fie prăjitura. Este important doar ca stratul superior să fie din biscuiții zdrobiți. Înainte de a consuma această prăjitură dă-o pentru câteva ore la rece ca să se întărească.

Prăjitura din piersici este un desert perfect pentru copii care vor ceva bun imediat, dar e ava fi și pe placul adulților.