eDelicios

Rețetă de pandișpan pufos, moale și aerat

Foarte multe gospodine renunță să mai gătească preparate complicate sau chiar să mai experimenteze în bucătărie după ce testează unele rețete care nu le reușesc. Ele sunt foarte dezamăgite și se limitează doar la ceea ce știu cu siguranță că va ieși aspectuos și comestibil.

Acesta este și cazul prăjiturii pandișpan care în unele cazuri nu iese așa cum trebuie, nu e pufos, moale și aerat. Nicio rețetă de pandișpan nu pare atât de complicată, mai ales dacă atunci când o pui în aplicare respecți câțiva pași simpli, dar foarte importanți.

Este foarte important să respecți cu exactitate cantitățile pentru ingredientele pe care le vei folosi ca să creezi pandișpanul. Și anume 1 pahar cu făină, 6 ouă, jumătate de linguriță cu praf de copt și un pahar cu zahăr.

Înainte de a bate ouăle e nevoie să le ții în congelator pentru 10 minute sau pentru maxim un sfert de oră. Nu le bate cu furculița sau cu telul.

Folosește pentru acest pas un mixer, setat la cea mai puternică viteză. Dar ai foarte mare grijă ca paletele robotului să atingă mi mult marginile vasului în care ați ouăle și cât mai puțin posibil fundul lui.

Adaugă zahărul doar după ce compoziția cu ouă și-a mărit volumul de 4 ori. Fă acest lucru foarte încet, adaugând de fiecare data cantități mici de zahăr. După ce termini de mixat ouăle pune și făina. Este foarte important ca făina să fie cernută.

Adaug-o cu lingura și amestec-o tot cu aceasta.

Mai apoi pune praful de copt. În cazul în care vrei să pui bicarbonate de sodiu în loc de praf de copt, îl poți stinge în prealabil cu puțin suc de lămâie.

După ce bagi tava în cuptor nu seta temperature lui să fie mai mare de 180 de grade Celsius. În momentul în care prăjitura are marginile rumenite, dar centrul ei este încă lichid, este cazul să scazi din temperatura cuptorului.

Un pandișpan bine făcut are nevoie de aproximativ 45 de minute ca să se facă. Acest interval de timp poate să fie altul în funcție de diametrul formei în care se coace prăjitura.

Cel mai indicat este să nu deschizi deloc cuptorul cât ai tava în cuptor, indiferent de cât de tentat ești să vezi cum arată pandișpanul. Dacă vei încălca această regulă riști să faci prăjitura să se lase. Atunci când lași prăjitura să se lase, nu o scoate din formă.

Poți să folosești mai multe arome cum ar fi vanilia sau lămâia. Ca să le scoți în evidență folosește un praf de sare. Acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le știi și de care trebuie să ții cont dacă îți dorești o prăjitură delicioasă și frumoasă.

Vei găsi foarte multe rețete de pandișpan, dar dacă ești la început de cale, cel mai bine este să le alegi pe cele mai simple, pentru că așa nu riști atât de mult să dai greș. Cert este că această prăjitură este alegerea perfecta atunci când vrei un desert deosebit care să impresioneze pe toată lumea.