eDelicios

Prăjitură Orhideea – un desert unic și savuros

De cele mai multe ori atunci când vine vorba despre bucate, cel mai atrăgător este aspectul pe care acestea îl au și abia după aceea ingredientele sănătoase sau mai speciale din conținut.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă al cărei rezultat final este unul extraordinar. Este foarte colorată, cu un gust deosebit. Este genul de prăjitură de care te îndrăgostești de la prima înghițitură sau poate chiar mai devreme.

Vei avea nevoie de mai mult timp ca să o pregătești, dar va merita fiecare minut investit în pregătirea ei. Trebuie doar să respecți pașii de preparare și te vei bucura de un desert delicios.

Pentru blat va fi nevoie să folosești 6 albușuri, 200 de grame de zahăr, 100 de grame de mac, 100 de grame de nucă de cocos, 5 linguri cu făină, un plic cu praf de copt.

Pentru crema din vanilie vei folosi 200 de mililitri de lapte, 150 de grame de zahăr, zahăr vanilat, 3 linguri cu făină, 4 gălbenușuri, 200 de grame de unt. Crema ness va fi compusă din 6 gălbenușuri, din 200 de grame de zahăr, din 3 lingurițe cu ness, din 3 foi de gelatină, din 500 de grame de frișcă lichidă.

Vei mai avea nevoie printre altele și de 150 de grame de ciocolată neagră, de 150 de grame de ciocolată albă, de 2 linguri cu ulei, de 10 linguri cu frișcă lichidă. Ca în cazul celor mai multe deserturi vei începe să pregătești prima data blatul. Bate albușurile spumă tare împreună cu zahărul.

Adaugă după aceea nuca de cocos și macul. După aceea amestecă foarte bine ingredintele. Mixează separat praful de copt cu făina și după aceea combină-le cu restul de compoziție. După ce ai obținut o compoziție foarte omogenă toarn-o într-o tavă mai încăpătoare, după ce ai pus în această o bucată de hârtie de copt.

Ține-o în cuptor pentru aproximativ jumătate de oră la temperatura de 180 de grade. Când blatul va fi gata scoate-l pe un grătar și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. În această perioadă începe să pregătești cremele. Pentru cea de vanilie freacă gălbenușurile cu 150 de grame de zahăr, și cu cel vanilat până când obții o spumă.

Pune în continuare 3 linguri cu făină, și mai amestecă încă o dată. Toarnă și laptele după făină și dă vasul pe foc. Amestecă ingredientele până când acestea se vor transforma într-o pasta mai densă. Las-o apoi să să răcească.

Amestecă untul separat până când acesta se topește și după aceea adaugă-l în crema de vanilie. Continuă să amesteci ca să obții o cremă foarte fină. Pentru crema ness pune gălbenușurile într-o cratiță, alături de zahăr și ține-le a la bain marie. Când zahărul e topit, adaugă și nessul.

După aceea ține gelatina în apă rece 5 minute și scurge foile de excesul de apă. Adaugă-le în vasul de pe foc ca să obții o compoziție legată. Lasă crema de ness să se răcească. Amestecă frișca și atunci când e tare adaug-o peste a doua cremă.

Dă-o la frigider ca să se întărească. Topește ciocolata albă cu o lingură de ulei și cu 5 linguri de frișcă. Amestec-o permanent și când e gata las-o să se răcească. Procedează la fel și cu ciocolata neagră.

Ca s-o asamblezi începe cu blatul după aceea urmează crema de vanilie, cea de ness, ciocolata alba topită și apoi cea neagră. Dă-o la rece pentru măcar 2 ore.