eDelicios

Cremă de vanilie făcută de casă

Deserturile care sunt făcute cu ajutorul cremei de vanilie sunt printre cele mai iubite, alături de cele din ciocolată, desigur. De cele mai multe ori anume o cremă făcută așa cum trecuie va face diferența dintre un desert obișnuit și unul de care să te îndrăgostești pe loc.

Crema pe care ți-o vom prezenta astăzi nu va avea la bază niciun întărotir și nici un alt agent suplimentar, și totuși va putea fi întinsă ușor pe blaturi și mai ales, va avea un gust deosebit de vanilie.

O vei putea folosi în prăjituri, în torturi și în tarte, indiferent de alegerea ta, desertul făcut cu această cremă de vanilie va fi un real success la tine acasă. Vei avea nevoie de doar doar câteva ingrediente foarte simple pe care cel mai probabil le ai deja acasă la tine.

Și anume de 350 de de grame de unt, de 2 gălbenușuri, de 300 de grame de zahăr, de 200 de mililitri de lapte, de 2 pliculețe cu zahăr vanilat și de 1 linguriță cu esență de vanilie. Amestecă pentru început laptele cu gălbenușurile, cu zahărul, cu zahărul vanilat, toarnă compoziția într-o cratiță mai mică și după aceea pune-o pe aragaz la un foc cât mai mic.

Ține vasul pe foc aproximativ 3 minute și amestecă în tot acest timp. La început acest amestec va fi lichid, dar după ce vei adăuga și untul compoziția se va mai îngroșa. Ai grijă să nu lași vasul pe foc mai mult de 3 minute pentru că riști să îl faci prea zgrunțuros, din cauza zahărului.

Când amestecul este gata ia-l de pe foc, acoperă-l bine cu o folie din aluminiu și lasă-l să să răcească în voie, doar la temperature camerei. Freacă bine untul, adaugă și crema, lingurița cu cremă de vanilie și mai amestecă încă o data foarte bine.

Din câteva ingrediente, cu niște pași care trebuie respectați întocmai, poți să obții o cremă de vanilie extrem de gustoasă. Și dacă ești un fan al deserturilor cu vanilie, îți vom prezenta și o rețetă foarte ușoară a unei prăjituri cu această cremă savuroasă.

Pentru blat vei avea nevoie de 5 ouă, de 4 linguri cu zahăr, de o lingură de zahăr cu aromă de lămâie, de 3 linguri cu ulei, de 5 linguri cu făină, de jumătate de linguriță cu praf de copt.
Dacă vrei, poți să folosești crema prezentată în rândurile de mai sus.

Bate albușurile spumă tare, cu puțină sare. Adaugă și zahărul simplu și pe cel aromat și amestecă până atunci când vei obține o spumă densă și strălucitoare. Dacă nu ai sau nu îți place zahărul de lămâie poți să folosești la fel de bine variante cu rom sau cu ciocolată.

Freacă mai întâi gălbenușurile cu uleiul așa cum faci și în cazul pregătirii maionezei și după aceea adaugă amestecul în compoziția amestecată mai devreme. Amestecă foarte ușor ca să omogenizezi mixul. Combină și făina cu Praful de copt și după aceea încorporează acest amestec cu restul ingredientelor.

Toarnă amestecul într-o tavă și dă-l pentru jumătate de oră la cuptor până se rumenește. Când e gata taie-l pe vertical în 2 părți și unge unul dintre blaturi cu crema făcută deja, iar peste cremă pune cealaltă bucată de blat.