Deserturile care pot fi făcute atât vara cât și iarna sunt minunate. Acest lucru este caracteristic mai mult prăjiturilor care conțin fructe ce pot fi folosite atât în stare proaspătă, cât și atunci când sunt conservate.
Desigur, este de la sine înțeles faptul că gustul va fi mai proaspăt pentru varianta de vară, dar nici cea de iarnă nu este de neglijat atâta timp cât folosești fructele potrivite, combinate cu cele mai bune ingrediente.
Astăzi îți vom prezenta o rețetă foarte ușoară, atât din punct de vedere al pregătirii ei, cât și din cel al efectului asupra organismului. Este vorba despre o prăjitură cu vișine. Vara le poți folosi pe cele proaspete pentru un gust proaspăt și răcoritor. Iar pentru iarnă sunt extrem de potrivite vișinele din borcan.
În plus, această prăjitură va mai avea un ingredient de bază bun în orice sezon, și anume brânza. Nici restul de ingrediente nu vor fi foarte sofisticate și prețul lor va fi accesibil în ambele sezoane.
Pe lângă vișine și brânză vei mai folosi și: 200 de grame de unt, 1 ou, 1 lingură de zahăr, jumătate de linguriță de sare, și aproximativ 300 de grame de făină ca să faci aluatul.
Iar pentru umplutură vei avea nevoie de 400 de grame de brânză de vaci, mai proaspătă, de 100 de grame de zahăr, de 50 de grame de zahăr vanilat, de un praf de sare, de 2 ouă și de un albuș, de 2 linguri de smântână, de 2 linguri de griș, de 2 lingurițe cu esență de vanilie, de 200 de grame de vișine.
Pe lângă toate aceste ingrediente mai pregătește și un gălbenuș de ou ca să ungi tava în care se va coace prăjitura cu vișine și cu brânză.
Scoate sâmburii din vișine dacă acestea sunt proaspete. Iar dacă sunt din compot, scurge-le de suc, într-un vas special cu găuri. Pune peste ele zahărul și lasă-le să pătrundă bine cât tu pregătești restul ingredientelor.
Începe prin a pregăti aluatul pentru prăjitură. Taie untul rece în cuburi mai mari. Pune peste el sare și zahăr, adaugă după aceea oul, făină și frământă ingredientele cu mâna, nu le amesteca cu un mixer sau cu orice alt robot de bucătărie.
Ai grijă ca aluatul tău să nu fie foarte ferm, dar cel mai important, să nu ți se lipească de mâini. După ce l-ai făcut conform acestor caracteristici, învelește-l într-o folie alimentară și pune-l la rece în frigider pentru 20 de minute.
În acest timp fă umplutura. Amestecă brânza cu restul de ingrediente destinate pentru umplutură. Amestecă insistent până când compoziția ta va fi perfect omogenă.
Întinde doar 2/3 din tot aluatul într-o tavă pentru copt, după ce ai uns-o cu puțin unt inclusiv pe pereți. Aranjează compoziția de brânză peste aluat și pune și vișinele. Peste acestea pune aluatul sub formă de grilaj.
Unge prăjitura cu gălbenușul de ou. Și să tarta în cuptorul setat la temperatura de180 de grade Celsius pentru 40 de minute. După ce prăjitura se va răci complet, decoreaz-o cu zahăr pudră din belșug și o poți servi.