eDelicios

Ruladă rapidă din pandișpan

Astăzi îți vom prezenta o rețetă foarte simplă și foarte rapidă de pandișpan care se va potrivi de minune cu cu ceai dimineața alături de familie, dar și pe o masa de sărbătoare în fața unor oaspeți.

Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente foarte simple care se găsesc deja în bucătăria ta, iar rezultatul va fi deosebit de gustos.

Pregătește 1 pahar și jumtate cu făină, 1 pahar cu iaurt, 2 ouă, 1 pahar cu zahăr, vanilie, 1 linguriță cu bicarbonate de sodiu, și gem, de care îți place.

Ca să amesteci ouăle, zahărul și vanilia vei avea nevoie să folosești un mixer ca să obții un amestec cât mai omogen.

Separat amestecă iaurtul cu bicarbonatul de sodiu și după aceea pune această în cea pe care ai mixat-o. După aceea urmează și făina.

Amestecă din nou toate aceste ingrediente împreună. Ia o tavă și acoper-o cu niște hârtie de copt, după aceea pune în ea compoziția amestecată.

Ai grijă ca tot amestecul să fie foarte bine nivelatși distribuit în toate colțurile tăvii. Dă la cuptor tava pentru aproximativ 7 sau 8 minute, atât cât să se rumenească.

Între timp, ia un prosop de bucătărie curat și umezi și pune-l pe un platou. Când scoți pandișpanul pune-l pe prosopul pregătit în prealabil, cu partea rumenă în jos.

Unge aluatul cu cât gem vrei și după aceea rulează-l sub formă de cilindru, După ce ai terminat, dă pandișpanul cu zahăr pudră pentru decor.

Există din fericire și o variantă de pandișpan și pentru cei care prefer cacao în locul fructelor, indiferent de cum acestea sunt făcute.

Dacă vrei să faci această rețetă vei avea nevoie de 5 ouă, 5 linguri cu zahăr. 5 linguri cu făină, 3 linguri cu ulei, 1 lingură cu cacao neagră, jumătate de linguriță cu praf de copt, esență de rom.

Bate albușurile în spumă tare cu un pic de sare. Completază cu zahăr și după aceea amestecă până în momentul în care vei obține un amestec foarte omogen și lucios.

Freacă gălbenușurile împreună cu uleiul și după aceea mixează între ele cele 2 compoziții.

Apoi adaugă făina. Urmează praful de copt. Amestecă cu grijă toate ingredientele. Folosește în acest scop o spatulă din plastic și amestecă de jos în sus.

Scoate din toată compoziția 5 linguri și pune-le în alt vas. Adaugă cacao și romul și mai amestecă încă o data compoziția.

Ia o formă de chec și după ce ai uns-o cu unt și ai dat cu puțină făină, toarnă doar 2 linguri din compoziția albă.

Adaugă după aceea 1 lingură din compoziția din cacao. Repetă acești pași până când rămâi fără compoziții.

Înainte de a da tava la copt agit-o puțin ca să te asiguri că amestecuul este omogen. Ține tava în cuptor până când pandișpanul se va coace și se va rumeni pe toate părțile.

Dacă îți place foarte mult pandișpanul poți să pui în acesta și alte ingrediente, de exemplu nuci, fructe uscate, gemuri sau dulcețuri, vanilie simplă sau cacao.