eDelicios

Cubulețe de ciocolată – un desert divin și simplu de făcut pentru toți iubitorii de prăjituri

De obicei atunci când spunem “desert”, cel mai des ne vin în minte imagini de prăjituri care au în conținut, vanilie, fructe de pădure, dar și desigur, foarte multă ciocolată.

Dacă ai încercat toate variantele din această categorie, astăzi îți vom prezenta o rețetă de desert care se numește cubulețe de ciocolată și care va fi pe placul tuturor din familie și a invitaților, dacă decizi să o pregătești pentru un eveniment.

Ca să prepari acest desert delicious vei avea nevoie doar de ingrediente foarte accesibile, pe care s-ar putea să le ai deja în bucătărie.

Pregătește pentru blat: 6 ouă-, 6 linguri cu zahăr, 1- grame de ciocolată topită, 2 linguri cu făină, 12 grame de praf de copt.

Ca să faci crema vei avea nevoie de 12 grame de zahăr, 3 gălbenușuri, 1 ou, 15 grame de margarină, 20 de grame de zahăr vanilat, 30 de mililitri de lapte.

Ca în cazul multor preparate dulci, va fi nevoie la început să te ocupi de pregătirea blatului. Bate cât mai energic gălbenușurile, după aceea adaugă peste ele zahărul. Completează amestecul făcut de tine cu făina, cu praful de copt și cu ciocolata topită.

Ia o tavă pentru copt, aranjează în ea hârtie special și toarnă compoziția cu ciocolata topită. Setează cuptorul la temperaturade 180 de grade și dă tava la copt pentru aproximativ 20 de minute.

Cât se coace blatul începe să pregătești crema pentru tort. Amestecă într-un vas pe care să îl poți pune pe foc, preferabil un ibric, toate ingredientele, mai puțin margarina.

După ce crema este destul de tare scoate ibricul de pe foc și cu ajutorul unui tel sau cu un mixer amestecă în compoziție și margarina.

Când e gata copt blatul scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet. După aceea taie-l în două bucăți egale pe lungime.

Pune pe un platou unul dintre blaturi, după aceea unge-l cu o parte din cremă și peste ea, pune cel de-al doilea blat.

Unge-l și pe el cu o parte din cremă. Peste ultimul strat de cremă pune puțină ciocolată data prin răzătoare.

Înainte de a servi prăjitura, pune-o pentru câteva ore la rece în frigider.

Așa cum am menționat și la început, ciocolata va fi vedeta acestei prăjituri. De cum anume o prepari depinde gustul de la final al prajiturii.

Poți să topești ciocolata atât în cuptorul cu microunde, cât și a la bain marie. Ca să obții o ciocolată topită în mod uniform, trebuie să o tai în bucăți egale.

Indiferent de ce ustensile sau vase folosești pentru pregătirea ciocolatei topite încearcă să eviți contactul cu apa.

Dacă nu vrei o ciocolată topită cu multe cocoloașe, ține focul cât mai mic. De asemenea, în momentul în care ciocolata va începe să se topească, amestecă în vasul în care aceasta se află, cu ajutorul unei spatulei din plastic.

Aceste trucuri pentru topirea ciocolatei îți vor fi utile și pentru produsele de post, și pentru cele clasice, dar și pentru cele mai fine deserturi.