eDelicios

Prăjitura cu griș și mere este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă – Nu te poți sătura de ea

Deserturile care sunt făcute cu ciocolată sau cu cacao au de fiecare dată foarte mare succes. Același lucru este valabil și pentru cele Astăzi îți vom prezenta o prăjitură care se face foarte repede, arată senzațional și are un gust de poveste.

Ca să călești merele vei avea nevoie de 3 mere, de 50 de grame de unt, de un sfert de cană de zahăr.

Pentru obținerea aluatului vei avea nevoie de 200 de grame de griș, de 150 de grame de zahăr, de 2 ouă, de 250 de grame de chefir, de o linguriță de bicarbonat de sodiu, de 20 de grame de cacao.

Alege un bol suficient de mare și mixează în el grișul, cu zahărul, cu ouăle, cu chefirul, cu bicarbonatul de sodiu, cu cacao, și după ce le-ai amestecat foarte bine lasă compoziție pentru 20 de minute ca să se odihnească.

În acest interval grișul se va umfla pentru că va sta la umezeală. Între timp tu spală merele, curăță-le de semințe, de cotor, și taie fiecare măr în 10 felii.

Ia o cratiță micuță și călește în ea merele tăiate împreună cu untul și cu zahărul. Păstrează focul mic și amestecă permanent în cratiță.

Pune într-o tavă specială de chec o bucată de hârtie pentru copt și adaugă după aceea merele călite.

Peste mere pune aluatul amestecat și bagă tava la cuptorul preîncălzit la tempertura de 180 de grade pentru 25 de minute.

Când prăjitura este gata scoate-o și decoreaz-o cu zahăr obișnuit, cu zahăr pudră sau cu frișcă.

În eventualitatea în care ai cumpărat mai multe mere și dacă ți-a mai rămas niște griș, mai poți să faci o altă prăjitură cu mere, doar că de această dată vei folosi vanilie.

Acest ingredient va face ca prăjitura să aibă o cremă cu un gust delicios.

Vei mai avea nevoie de 200 de grame de margarină, de 500 de grame de făină, de sare, 200 de grame de zahăr, 1 ou, 2 linguri cu smântână, 1 plic cu praf de copt.

Pentru umplutură vei folosi 4 linguri cu griș, 6 mere mari, 1 litru de lapte, 3 pachete cu budincă de vanilie, 9 linguri cu zahăr.

În primă fază amestecă margarina cu făina, după aceea completează compoziția cu restul de ingrediente pentru aluat și frământă-l bine.

Dacă l-ai făcut prea tare, adaugă un strop de smântână, dar ai grijă să nu exagerezi. Apoi pune-l într-o bucată de folie alimentară și lasă-l la rece pentru 1 oră.

Când a trecut timpul, scoate aluatul și împarte-l în 2 bucăți egale. Întinde doar o parte sub formă de foaie de aluat. După aceea pune-o într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie.

E nevoie să ai grijă doar ca să nu ți se rupă foaia pentru că aluatul va ieși destul de fragil. Peste aluat pune în ploaie grișul și adaugă după aceea și merele spălate, curățate și tăiate.

Într-un vas amestecă praful de budincă, cu laptele și cu zahărul și fierbe budinca conform instrucțiunilor.

Când aceasta este gata, toarn-o peste mere. Întinde și a doua parte de aluat, taie-l fâșii iar după aceea punee-l peste mere sub formă de gratii.

Ține prăjitura pentru 35 de minute la 180 de grade. Decorează prăjitura cu zahăr pudră când e răcită.