eDelicios

Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)

De cele multe ori ni se face poftă mai mult de ceva dulce decât de alte tipuri de preparate. Dar vara, atunci când și așa este destul de cald, trebuie să găsim soluții ca să evităm folosirea cuptorului.

În acest sens ți-am pregătit astăzi o rețetă foarte exotică de desert deosebit, perfect pentru zilele fierbinți de vară.

Este adevărrat că va dura până când acest tort va fi gata, însă orice efort va merita.

Acest tort brazilian făcut din spumă de lămâie îți va aminti foarte mult de Tiramisu, dar în cazul lui nu vei mai avea nevoie să folosești deloc mascarpone.

În plus, și restul de ingrediente pe care le vei folosi sunt destul de accesibile, iar combinate în acest fel vor da un gust deosebit tortului tău.

Astfel vei avea nevoie de 300 de mililitri pentru frișcă, de 400 de grame de lapte condensat, de 100 de mililitri de suc de lămâie proaspăt stors, de un pachet de pișcoturi cu aromă de șampanie, de o esență de vanilie și de un pahar cu lapte.

Ca decor vei folosi pentru tortul brazilian coaja unei lămâi.

Bate smântâna ca să obții frișca. Bate-o până când aceasta se întărește suficient de mult. Adaugă după aceea și laptele condensat, apoi sucul de lămâie și vanilia.

După aceea amestecă foarte bine ingredientele între ele până când se vor omogeniza suficient de mult.

Mai apoi ia fiecare bucată de pișcot separat și înmoai-o ușor în lapte. Nu ține pișcoturile mai mult de maxim 2 secunde ca acestea să nu se rupă.

Ia o tavă pentru copt de formă dreptunghiulară și pune în ea niște hârtie specială de copt. Aranjează rând pe rând fiecare prăjitură dată prin lapte.

Peste primul strat de piișcoturi pune o treime din toată crema. După aceea continuă cu pișcoturile înmuiate în lapte și repetă această mișcare de câteva ori până când se termină ambele componente ale tortului.

Trebuie să reții că ultimul strat, cel de deasupra trebuie să fie neapărat din cremă. Asta ca să știi cum să îți dozezi toate ingredientele.

Peste acesta pune și coaja de lămâie rasă și lasă prăjitura să stea pentru câteva ore la rece în frigider.

Dar cel mai bine este să lași desertul tău să se răcească de tot peste noapte ca să aibă timp să se și întărească suficient de mult.

În acest fel vei reuși să-l tai fără ca să îl rupi.

Vei obține astfel un desert care ți se va topi în gură, atât de bun îți va ieși. Îl poți face cu foarte mare încredere și pentru o masă de sărbătoare sau pentru atunci când nu mai știi ce să le pregătești celor dragi.

Desertul tău va avea succes indiferent de ocazie sau de sezon. Pe lângă faptul că tortul brazilian va fi un preparat răcoros, acesta va fi ușor de consumat.

Și datorită sucului și a cojii de lămâie va fi unul foarte sănătos, și nu îți va afecta nici silueta, nici starea de sănătate.

Lămâia este o sursă foarte bună pentru vindecare. Aceasta îți îmbunătățește imunitatea, îți întărește vasele de sânge, îți face pielea să strălucească.

Ba chiar mai mult, această poate să intervină în cazul apariției cancerului pentru că distruge celule canceroase.

Toată lumea știe că lămâia nu trebuie să lipsească atuncci când suntem răciți din ceaiuri sau din alte băuturi naturale.

De asemenea datorită consumului de lămâie calculii renali sunt distruși. Datorită conținutului de acid citric din lămâie aceasta luptă cu pietrele care pot să afecteze în foarte multe feluri rinichii.
În lămâi se mai întâlnește și un grup de substanțe de origine vegetală care au rolul de a întări pereții venelor.

Protejează sănii ca aceștia să nu fie afectați de cancer. Limonela, acea membrană de culoare albă este responsabilă de această funcție a lămâiei asupra organismului.

Este practic unicul aliment care ajută într-un mod pozitiv la echilibrarea unui ph bun în oganism.

Bacteriile din cauza cărora apare acneea sunt distruse de conținutul pe care îl are lămâia. Astfel, în urma utilizării constante a lămâiei, pielea devine currată și catifelată.

În lămâie se găsesc foarte multe minerale și vitamine, iar acestea combinate pot să ajute la încetinirea procesului de îmbătrânire în special a pielii.

Este foarte bună și în cazul constipației, datorită conținutului mare de fibre.