eDelicios

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante

Foarte puțini oameni atunci când ajung la un restaurant și mănâncă ceva bun care le place reușesc să obțină rețeta de la bucătarii de acolo.

Așa că una dintre variante este să căutăm pe internet sau să întrebăm printre cunoscuții noștri împătimiți după gastronomie care ar fi rețeta pe care o căutăm.

Și atunci când o găsim preparatul nostru poate să fie mult mai bun decât cel găsit în restaurant.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă găsită din întâmplare, dar care este mult mai bună decât orice preprat asemănător din locuri scumpe.

Este vorba despre un pui făcut în pungă, cu un gust absolut deosebit. Se face extrem de ușor, iar rezultatul final va fi foarte gustos.

Ceea ce este foarte bine și dee apreciat, este faptul că nu vei mai avvea nevoie de foarte multe ingrediente. Și chiar și așa, ele vor fi foarte comune și poate chiar lee ai deja în casă.

Așadar, vei avea nevoie de un kilogram și jumătate de carne de pui, piept pulpe, aripioare, de jumătate de litru de lapte, de o căpățână de usturoi, de jumătate de kilogam de ciuperci, de un kilogram de cartofi, de o pungă pentru copt, și de sare.

De asemenea a mai fi nevoia să condimentezi pe rând carnea. Vei folosi sare, piper, o linguriță cu boia, 100 de grame și dacă vrei mai poți folosi consimente pentru pui.

Legumele vor avea nevoie de sare, de piper, de o linguriță cu boia, de 50 de grame de unt, și de niște unt ca să ungi punga.

Acum că ai pregătit toate cele necesare poți să începi să pregătești preparatul în sine. Începe prin a spăla carnea foarte bine.

Dacă este în bucăți foarte mari trebuie să o secționezi în părți mai mici. Apoi dă-o cu puțină sare. Lasă carnea și zdrobește usturoiul cu presa.

Ia laptele și combină-l cu usturoiul tocat. Pune carnea într-un bol destul de încăpător și toarnă peste ea laptele cu usturoi.

Pune peste vas un capac și dă carnea la frigider până tocmai a doua zi. În ziua următoare ia capacul de pe vas și aruncă laptele de tot pentru că nu îl vei mai putea folosi.

Cât despre carne, aceasta trebuie să fie scură foarte bine. Usucă upă aceea foarte bine carnea folosind un prosop de hârtie.

Apoi condimenteaz-o foarte bine cu cele pregătite special. După aceea, amestecă foarte bine ingredientele și carnea între ele.

După ce ai terminat să te ocupi de carne, unge și punga cu untul pregătit. Spală, curăță și taie cartofii sub formă de cubulețe.

Procedează la fel și în cazul ciupercilor. Doar că ele vor fi tăiate felii. Amestecă legumele cu toate condimentele pregătite pentru ele și cu untul.

Amestecă și de această dată foarte bine cât să se topească untul.

Ia punga și pune în ea prima dată legumele și după aceea adaugă și carnea cu grijă să nu fie prea aglomerată punga.

Cel mai bine ar fi să alegi o pungă ce are deja inclusă o clemă ca să fii sigur că nu îți cade conținut din aceasta.

Înțeapă de câteva ori punga cu o scobitoare ca să poată să circule aerul cât mai bine. După aceea pune punga într-o tavă și dă-o la cuptor.

Înainte să o scoți de pe foc taiee punga pe toată lungimea cu ajutorul unui cuțit și mai las-o să se facă pentru aproximativ 10 minute.

Scoate-o doar atunci când carnea este suficient de rumenită.
După cum vezi, nu ai nevoie nici de ingrediente complicate și nici de foarte multă măiestrie să gătești acest fel de mâncare.

Cu toate acestea, rezultatul final va fi unul deosebit și ca aspect și ca gust. În plus această rețetă te va salva atunci când vei primi niște invitați veniți neanunțați la tine.

Chiar și cei care nu consumă carne vor rămâne încântați de acest fel de mâncare și cei din familie te vor tot ruga să îl pregătești cu fiecare ocazie posibilă.

Și desigur combinația dintre carnea de pui din diverse părți ale păsării, cartofi și ciuperci plus condimentele este una foarte gustoasă și ușor de digerat pentru organismul tău.

După ce o vei încerca o singură dată o vei mai pune pe masă atunci când ți se va face poftă de ceva bun.