eDelicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Fiecare zonă din România are diverse feluri de mâncare care au ajuns să fie cunoscute și pregătite în toată țara.

Spre exemplu în zona Dobrogei, pe aceeași masă putem să găsim preparate făcute atât din pește, cât și din ouă, brânză, carne de diferite tipuri și desigur legume găsite în mai multe feluri.

Așa că astăzi vă vom prezenta o tochitură dobrogeană originală, cu un gust senzațional.

Ca să pregătești această tochitură vei avea nevoie de un kilogram de carne de porc, cel mai bine e să alegi pulpa, de 50 de mililitri de ulei, de 2 frunze de dafin, de 10 boabe de piper negru, de 2 căni cu apă, de 1 pahar cu vin roșu, de 3 linguri de pastă de roșii, de o căpățână de usturoi.

Pentru condimentare va fi nevoie să folosești, după gust, sare, piper negru măcinat și boia de ardei de care îți place, iute sau dulce. Dacă vrei, mai poți să folosești și cimbru.

Mai pregătește de asemenea și 250 de grame de telemea de oaie, 4 ouă și mălai pentru mămăligă.

De aceste ingrediente veei avea nevoie după ce vei termina să pregătești carnea de porc.

Vei începe pregătirea acestei tochituri prin tăierea cărnii. Tai-o atât de mărunt, de parcă ai vrea să o dai prin mașina de tocat carne.

După ce ai terminat să pregătești carnea, ia o tigaie și pune în aceasta uleiul. Atunci când s-a încins uleiul pune și carnea tăiată în el.

Ține carnea în tigaie până când aceasta se va face de culoare albă. După acest moment pune peste carne piperul boabe, frunzele de dafin, și toată apa.

Dă focul cât mai mic și lasă tigaia pe aragaz pentru jumătate de oră. Când au trecut cele 30 de minute, adaugă în tigaie și vinul, pasta de roșii, usturoiul curat și tăiat sub formă de felii.

Mai apoi adaugă și puțină sare, piper, boia, și dacă l-ai pregătit, poți să mai adaugi și puțin cimbru.

După ce ai potrivit de gust conținutul din tigaie, mai las-o pe foc încă puțin, între 5 și 10 minute.

Când ai terminat să faci carnea, las-o deoparte și începe să faci mămăliga. În acest sens vei avea nevoie de jumătate de litru de apă, de 180 de grame de mălai și de sare.

Ca să faci mai repede mămăliga, dă focul la maxim după ce pui într-o oală apa și puțină sare. După ce a fiert aceasta, las-o să dea în clocot și adaugă mălaiul în ploaie.

Apoi începe să amesteci în oală permanent ca să nu se formeze cocoloașe în mămăligă. Când ai rămas fără mălai, dă focul cât mai încet și lasă mămăliga să se facă.

Continuă să mai amesteci ca să obții o mămăligă foarte omogenă. Cel mai bine este să folosești o lingură de lemn, ca să nu ți se lipească făina de marginile vasului.

După ce ai gustat mămăliga și aceasta este gata, răstoarn-o pe o suprafață plată.

Pregătește după aceea și ouăle ochiuri, dar ai grijă ca acestea să fie cât mai moi. La final dă printr-o răzătoare și brânza de oi.

Dacă vrei, lângă această tochitură poți să pui și un bol cu un amestec de murături.

Loading...