eDelicios

Mic dejun sănătos: omletă la cuptor, cu brânză și spanac

Chiar dacă pare deja evident, totuși încă mai este nevoie să ne fie amintit faptul că micul dejun reprezintă una dintre cele mai importante mese din zi și că nu trebuie să treacă niciuna fără prima și cea mai hrănitoare masă de peste zi.

Ouăle reprezintă una dintre cele mai comune feluri de mâncare ce pot să fie consumate de dimineață.

Acestea sunt foarte sănătoase și utile pentru organism. Spanacul este și el foarte sănătos și din ce în ce mai recomandat de specialiști în alimentația noastră de zi cu zi.

Iar brânza este și ea un aliment foarte gustos care ținee de foame și are o mare importanță pentrru o sănătate cât mai bună.

Iar acest amestec, plus încă alte câteva ingrediente la fel de importante, vor reprezenta împreună un mic dejun gustos, sănătos și sățios.

Pentru ca preparatul făcut de tine să arate și bine vei mai avea nevoie și dee câteva forme pentru făcut brioșe.

În plus, ce contează foarte mult este fapriul că tot procesul de pregătire a micului dejun îți va lua chiar mai puțin de jumătate d oră.

Vei avea nevoie de 6 felii de bacon, de 1 ceapă mică, de 250 de grame de telemea, de 300 de grame de spanac frunze, de 12 ouă, de puțin ulei.

Înainte ca să începi să pregătești ingredientele pornește cuptorul la temperatura de 180 de grade. Folosește doar puțin ulei ca să tapetezi tava pentru brioșe.

Fă acest lucru cu ajutorul unui șervețel de hârtie cel mai bine. În cazul în care însă alegi formele care sunt făcute din hârtie nu mai ai nevoie să mai folosești ulei.

Ia un vas mai mare și bate în el pentru început toate ouăle. După aceea adaugă peste ele și cantitatea de brânză.

Apoi lasă acest amestec la o parte. Călește între timp la tigaie baconul tăiet fâșii mai mici. Adaugă peste el și ceapa curățată și tocată mărunt.

Ține tigaia pe foc aproximativ 10 minute. După aceea adaugă și frunzele de spanac și mai călește conținutul din tigaie pentru încă 3 minute.

Când a trecut timpul, oprește focul de la aragaz și lasă compoziția din tigaie să se răcorească un pic.

Amestecă ingredientele călite cu ouăle și cu brânza. Continuă să amesteci până când vei obține un amestec omogen.

După aceea repartizează într-un mod cât mai egal posibil compoziția în fiecare formă pentru brioșe.

Pune la cuptor formele și ține-le acolo pentru aproximativ 15 minute. După ce acestea sunt gata lasă-le puțin să se mai răcorească înainte ca să le consumi.

Oul este unul dintre cele mai importante alimente care conțin proteine. Dacă acestea sunt de calitate superioară au un aport important pentru sănătatea noastră.

S-au făcut mai multe studii și în urma lor s-a demonstrat faptul că de fapt ouăle țin colesterolul din sânge sub control.

În ouă se găsește și foarte multă vitamina D. Iar datorită ei organismul nostru se simte bine și plin de energie. În plus, ele eliberează în creier serotonină care contribuie din plin la această stare.

Ba chiar mai mult, ouăle ne mai ajută și să slăbim, dacă desigur nu facem abuz la consumul lor. Și desigur ajută și la reducerea riscului de a dezvolta obezitatea.

Poate că nu ai știut până acum, dar ouăle sunt niște antioxidanți foarte buni care contribuie la sănătatea bună a ochilor.

Atunci când introducem în alimentația noastră zilnică ouăle peste timp putem să observăm cum ne crește masa musculară în mod natural.

Ouăle mai conțin și o cantitate importantă de iod care susține dezvoltare și funcționarea armonioasă a mai multor organe, deci și a organismului în sine.

Chiar dacă are un gust mai ciudat, și oul crud este bun pentru sănătate. Acesta poate să elimine toxinele din organism și să curețe foarte bine organele afectate.

În ou se găsesc foarte multe vitamine, mai puțin vitamina C, iar acest lucru îl face totuși un aliment foarte complex, care nu trebuie să lipsească din alimentație.

De asemenea ouăle pot să întărească sistemul imunitar, să facă față infecțiilor și să trateze chiar și rănile.

Și desigur, nu în ultimul rând, ouăle pot să fie benefice și în cazul cancerului mamar. La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu realizat acum câțiva ani.