Dovleceii fac parte din categoria de legume care consumate separat nu au neapărat un gust memorabil. Dar este suficient să îi combini cu ceva potrivit și aceștia devin adevărate delicii.
Trebuie să știi că dovleceii sunt fructe, iar România se află într-un top foarte select alături de țări foarte dezvoltate care au o cultură a cultivării de dovlecei.
Și totuși noi neglijăm aceste fructe atunci când le vedem prin piețe.
Și chiar dacă aceștia nu sunt gustoși, ei sunt foarte sănătoși și util pentru sănătatea noastră. În cazul în care îți dorești să te hrănești și totuși să îți păstrezi silueta intactă, apelează cu încredere la dovlecei.
Aceștia conțin foarte multe vitamine, minerale, și fibre și datorită acestui complex variat și foarte sănătos, procesul de slăbire este unul natural și foarte ușor.
Nu au aproape deloc calorii și pot fi consumați în multe feluri și niciodată nu ți se va face foame într-un timp scurt.
Dar dovleceii nu sunt buni doar în curele de slăbire. Aceștia sunt potriviți și pentru menținerea unei sănătăți de fier.
În dovlecei se găsesc mai multe substanțe nutritive bune pentru organism. Printre care putem să menționăm manganul, zincul, potasiul, cuprul, fosforul, calciul, și vitaminele A, C, și foarte multe dintre vitaminele care se regăsesc în complexul de vitamine B.
Dar lista de elemente benefice pentru sănătate nu se termină aici. În dovlecei se găsesc carbohidrați și aminoacizi.
Dovleceii conțin chiar și sodiu iar acest lucru te va ajuta să îți menții sănătatea la un nivel optim.
Există unele voci care afirmă cum că dovleceii i-ar putea ajuta pe bărbați să își rezolve problemele pe care le au din cauza unei prostate care nu mai funcționează.
Astfel, aceștia vor putea să urineze mult mai ușor iar urina lor va arăta mai bine și va avea și analizele mai bune după consumul constant de dovlecei.
Tranzitul intestinal va fi unul normal și riscul de cancer de colon va scădea. Vitaminele și fibrele din dovlecei vor lupta cu radicalii liberi care sunt foarte dăunători în corp.
Din dovlecei se pot face foarte multe feluri de mâncare foarte sănătoase și sățioase.
Dar există unele preparate clasice, care se fac an de an și se mănâncă imediat, atât de bune ies.
O variantă foarte potrivită este salata de dovlecei cu maioneză. Este o un fel de mâncare ce poate fi înlocuit cu succes cu salata de vinete.
Este mult mai ușoară pentru digerat. Vei mai avea nevoie de asemenea și de niște ingrediente foarte simple, de care vei face rost foarte ușor.
Așadar, pregătește 4 dovlecei de dimensiune medie, sare cât mai sănătoasă, preferabil marină, piper măcinat, cel mai indicat este să fie de două tipuri alb și negru, 7 căței de usturoi, frunze de pătrunjel și maioneză.
Spală dovleceii, curăță-i de coajă, taie-i în bucăți de dimensiuni potrivite. După aceea pune bucățile de dovlecel la fiert într-o cratiță în care vei adăuga și puțină sare marină.
După ce dovleceii au fiert, pune-i un pic la scurt, ca să se elimine excesul de apă. Apoi, toacă dovleceii așa cum procedezi și în cazul vinetelor.
Pune-i într-un bol încăpător după ce s-au mai uscat puțin și după aceea amestecă-i împreună cu maioneza.
Poți să o pregătești chiar tu în casă ca să fii sigur că ai ceva foarte sănătos și natural.
Vei avea nevoie de un gălbenuș, sare, ulei de floarea soarelui, și o lingură de muștar. Amestecă aceste ingrediente cu o furculiță sau și mai bine cu ajutorul unui robot de bucătărie până când vei obține un amestec foarte fin și foarte omogen.
Pune peste maioneza făcută de tine amestecată cu dovleceii și sare cu piper după gust.
Toacă mărunt atât usturoiul cât și pătrunjelul și după aceea mixează-le împreună cu restul ingredientelor din bol.
Și gata, ai pregătit în câteva minute un fel de mâncare foarte delicios și foarte consistent. Salata de dovlecei va fi potrivită ca un preparat de sine stătător la o singură masă sau ca un aperitiv la o petrecere.
Toată lumea va îndrăgi imediat acest fel de mâncare. Va fi chiar și pe placul copiilor care sunt mai capricioși atunci când vine vorba despre mâncare.
Alături de această salată poți să pui niște ardei grași roșii, niște roșii sau castraveți proaspeți, și desigur pâine.