eDelicios

Doua idei rapide si ingenioase – budinca sarata si budinca desert foarte gustoase

Dacă nu mai știi ce anume să gătești pentru un mic dejun rapid, dar sățios îți propunem astăzi o rețetă de budincă cu orez, cu șuncă și cu cașcaval.

Vei avea nevoie de 4 – 5 pahare de orez fiert, de 130 de grame de șuncă tocată mărunt, de 130 de grame de mozzarella dată prin răzătoare, de 1 – 2 lingurițe cu pătrunjel verde tocat foarte mărunt, de 1 morcov spălat, curățat și dat prin răzătoare, de 1 pahar cu lapte, de 2 ouă, de 150 – 170 de grame de cremă de brânză, de 1 pahar cu parmezan ras, de piper negru și de sare.

Amestecă pentru început șunca cu mozzarella, cu orezul, cu pătrunjelul și cu morcovul. După aceea alege o formă în care de obicei coci checurile și unge-o cu puțin unt.

Pune în tavă compoziția amestecată mai devreme. După aceea adaugă ouăle, parmezanul ras, piperul, sarea, laptele și crema de brânză într-un blender.

Toacă în aparat foarte bine, toate ingredientele. Apoi adaugă ingredientele din blender peste compoziția de orez.

Pune tava cu budinca în cuptor, la temperatura de 200 de grade pentru jumătate de oră. La final, compoziția va trebuie să fie rumenă. Așa vei ști că ea este gata.

De asemenea, dacă îți dorești, poți să faci o variantă de budincă dulce pe care să o consumi ca masă de sine stătătoare sau după un fel de mâncare principal.

Pentru aceasta vei avea nevoie de jumătate de kilogram de orez, de 1 litru de lapte, de 200 de grame de zahăr, de 1 litru de apă, de 1 esență cu rom, de 5 ouă, de 200 de grame de ciocolată de 2 linguri de cacao.

Pune la fiert prima oară laptele cu apa și după ce acest aamestec a dat în clocot toarnă în vas orezul spălat și uscat dinainte.
Lasă pe foc pentru 20 de minute. După primele 10 minute adaugă peste orez esența de rom și zahărul și amestecă bine ingredientele.

Când orezul va fi gata, lasă-l să se răcească până la final. Abia după aceea îl poți amestecă împreună cu gălbenușurile și cu pudra de cacao.

Separat, bate albușurile spumă tare iar după aceea adaugă-le în orez, împreună cu ciocolata tăiată sau ruptă cât mai mărunt.

Acum amestecă foarte ușor, de sus în jos, toată compoziția cu ajutorul unei linguri de lemn. Alege un vas rezistent la tempraturi mari, cu formă frumoasă, și pune în acesta budinca de orez cu ciocolată.

Dar înainte de acest pas, unge tava cu puțin unt sau pune ăăn ea o bucată mare de hârtie de copt.

Ține budinca la copt pentru o oră dar ai grijă ca focul să fie cât mai mic. Această budincă se poate servi așa cum ai pregătit-o sau poți pune peste ea puțină smântână pentu un gust proaspăt.

Dacă îți dorești să obții 2 budinci foarte cremoase, mai ales în cazul celei dulci, poți să folosești foarte puțin avocado.

Acest fruct nu este foarte folosit pentru prepararea deserturilor însă înlocuiește cu succes untul ca în unele cazuri poate să nu fie atât de sănătos.