eDelicios

Ardei marinați după o rețetă clasică și apreciată

Chiar și gospodinele care sunt la început de cale știu că anume în prioada verii, apre final, și o bună bucată din toată toamna se fac conservele pentru iarnă.

Cel mai des se fac castraveții murați sau marinați, roșiile, varza, ardei grași sau iuși, gogoșari.

Se mai fac de asemeena și borcane cu diferite amestecuri de legume care se folosesc cel mai des pentru ciorbe, dar nu numai.

Foarte importante sunt și condimentele care se folosesc pe lângă legume. Crenguțe de vișin sau cireș, umbreluțe de mărar, usturoi, ceapă, cimbru și nu numai.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de ardei marinați. Este o variantă testată de mai multe gospodine deja de mai mulți ani, așa că o poți încerca și tu ca să intri în grupul femeilor care o preferă.

Vei folosi ardei grași care până la iarnă vor deveni foarte gustoși, numai buni de folosit în zilele friguroase.

Rețeta este desigur una foarte simplu de făcut și nu durează mult până când termini. După ea, ardeii vor fi foarte delicioși, cu mult suc, vor avea și o aromă specială.

Nu vei mai renunța la această rețetă și vei aștepta cu nerăbdare sezonul lor ca să îi poți conserva. Îi vei putea consuma așa sau alături de alte bucate preferate de ale tale.

Vei avea nevoie de 5 kilograme de ardei grași roșii, foarte cărnoși.

Marinada pentru acești ardei marinați va fi făcută din 1 litru de apă, 300 de grame de zahăr, 130 de grame de sare, 350 de mililitri de ulei, 2 lingui cu esență de oțet de 70%, usturoi și pătrunjel după gust.

Începe să pregătești marinada. Amestecă între ele toate ingredientele necesare pentru ea. Pune o crațită cu această compoziție pe foc.

Spală toți ardeii și taie-i în jumătate, pe lung, ca să îi poți curăța de semințe. Pune ardeii în vasul de pe foc și fierbe-i pentru apoximativ 2 minute.

Toacă pătrunjelul și usturoiul curățat în prealabil și pune-le în vasul de pe aragaz. Ține-le un minut ca să ajungă în puntul de fierbere.

Spală câte borcane ai nevoie și după ce acestea sunt bine uscate pune în ele ardeii. După aceea pune și marinada în fiecare borcan. La final pune peste borcane capace sterilizate.

Lasă toate borcanele într-un loc curat uscat, întunecos și răcoros până la iarnă când le vei putea folosi.

În general toate conservele făcute pentru iarnă sunt sănătoase și deliccioasă, dar ardeii grași sunt cu totul deosebiți.

Aceștia sunt, ca orice alt tip de legume ceei mai buni în stare crudă, în plin sezon. Dar datorită acestei rețete te vei mai putea bucura încă de gustul lor autentic și de toți nutrienții atât de necesari pentru organism.

Ardeii grași conțin foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți. La fel de buni și de eficienți vor rămâne și ardeii copți vara, tăiați prin salate proaspete.

Ardeii au culorrile atât de frumoase și de vii datorită unei substanțe care se întâlnește în cantități foarte mari. Este vorba mai exact despre capsaicină.

Bineînțeles aceasta se găsește cel mai des și mai mult în ardeii roșii. Datorită ei este prevenit infarctul miocardic sau chiar atacul cerebral.

Toate tipurile de ardei gras au în conținut foarte multă vitamina C. Dar o cantitate dublă față de citrice spre exemplu, care sunt cunoscute în toată lumea drept surse de vitamina C, se găsește în ardeiu gras de culoare verde.

Ardeii grași nu trebuie să îți lipsească în cazul în care îți dorești să ții o cură de slăbire sănătoasă, fără mult efort.

100 de grame de ardei gras conține fix cantitatea de vitamina C recomandată pentru o zi întreagă.

Conțin de asemenea și vitamina A, K, B și nu numai. Datorită tuturor acestor substanțe ardeii grași sunt perfecți în lupta cu radicalii liberi care sunt foarte periculoși pentru organism.

Cel mai bun rămâne însă ardeiul roșu. Se consideră că asiaticii, care folosesc și mult ardei iute roșu sunt mult mai sănătoși datorită acestui produs.

Spre exemplu chinezii sunt printre cei mai înflăcărați fumători de pe glob, iar ardeiul iute îi ferește de cancerul pulmonar.

Gogoșarul este o altă legumă apropiată de ardei, dar la fel de importantă ca și acesta. Este și mai bun dacă este folosit penttru uzul extern, pentru calmarea diferitor dureri.