eDelicios

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le băgăm la frigider

Atunci când aducem acasă plase pline de cimpărături, primul nostru instinct este să le punem la locul lor imediat.

Este cea mai bună idee atunci când vine vorba despre produsele perisabile, dar suntem programați, de cele mai multe ori, să băgăm totul la frigider.

Această acțiune are sens la un anumit nivel – frigiderul este, de obicei, cel mai mare produs electrocasnic din bucătărie, iar depozitarea produselor în acel loc este la îndemână.

În unele cazuri, acesta este un obicei bun în cazul ouălelor, laptelui, untului și cărnurilor.

Totuși, nu toate alimentele sunt menite să stea la frigider. De fapt, răcirea anumitor produse poate avea efecte negative asupra lor, efecte ca un gust neplăcut, alterarea texturii, reducerea prospețimii și chiar putrezirea.

Așadar, unele produse se strică mult mai repede atunci când sunt puse la frigider, nu se păstrează mai proaspete. Iată care sunt câteva dintre acestea:

Cartofii – atunci când sunt puși la frigider, amidonul din cartofi se destramă, rezultând într-o textură neplăcută și un gust mult mai dulce. În schimb, puteți pune cartofii într-un loc întunecos și răcăros pentru a se menține proaspeți.

Roșiile – roșiile răcite rezultă într-un gust trist, fără de aromă, asemănător roșiilor pe care le cumpărăm în timpul iernii.

Acest gust, combinat cu o textură diferită înseamnă că nu ar mai trebui niciodată să pui roșiile în frigider.

Daca observi că urmează să se strice, poți încerca să le transformi în sos sau într-o dulceață savuroasă și aromată care te va ține mult mai mult timp, fără să sacrifici aroma.

Pâinea – este adevărat, putem pune o pâine la congelator pentru a nu se strica atât de repede, dar această acțiune o va usca foarte tare.

Cel mai bine este să lași pâinea pe un dulap pentru a-i păstra aroma și textura. Dacă vrei să o depozitezi pentru a o consuma mai târziu, împăturește-o în folie de plastic pentru a rămâne moale în interior și apoi pune-o în congelator.

Pentru a o consuma, las-o să se decongeleze complet sau taie o felie pentru a o pune în toaster.

Mierea – atunci când este pusă la frigider, chimicalele din miere produc schimbări, care le alterează complet textura. După o vreme, mierea se va cristaliza, se va întări și se va îngroșa.

Mierea este, cu siguranță, unul dintre produsele care trebuie să stea în afara frigiderului. Cea mai bună metodă pentru a o păstra proaspătă mai mult timp este să vă asigurați că borcanul este bine sigilat.

Uleiul de măsline – singurele uleiuri care trebuie să stea la frigider sunt cele pe bază de alune. Atunci când uleiul de măsline sau alt fel este pus la frigider, produsul va căpăta o textură mai groasă total nenaturală.

Acesta își pierde din consistentă și devine rânced. Cel mai simplu este să depozitați uleiul de măsline într-un dulap.

Busuiocul – frunzele de buzuioc proaspăt se vor usca mai repede atunci când sunt ținute la frigider.

Cel mai bine este să stea într-o cană cu apă proapătă, asemenea florilor. Mai mult, îl poți tăia și congela pentru a-l depozita mai mult timp.

Cafeaua – nu doar că își va pierde aroma atunci când este pusă la frigider, dar va prinde și alte mirosuri care se regăsesc în frigiderul tău. Cel mai bine este să depozitezi cafeaua într-un loc întunecos și răcăros unde își va păstra prospețimea și aromele intacte.

Dacă ați cumpărat cantități foarte mari de cafea, le puteți pune la congelator, nu la frigider.

Pepenii întregi – pepenii care nu au fost tăiați nu trebuie ținuți la frigider.

Oamenii de știință au efectuat un studiu care a demonstrat că atunci când este la temperatura camerei, pepenele conține mai mulți antioxidanți (locpne și beta caroteni) decât atunci când este pus la rece.

Ceapa – atunci când este pusă la frigider, ceapa putrezește și se înmoaie, mai puțin în cazurile în care este deja curățată, caz în care trebuie pusă la rece.

Ceapa necurățată trebuie depozitată într-un loc întunecat și răcoros, dar nu în apropierea cartofilor pentru că ambele elimină gaze, ceea ce grăbește procesul de putrefacție.

Usturoiul – acesta este menținut mai bine pe dulap, cu tot cu coajă, indeal într-un cos sau într-un loc unde există aer. Usturoiul proaspăt se va usca, într-un final