Curățenia reprezintă un proces de care mai multe gospodine fug pentru că acesta durează foarte mult, are nevoie de o mulțime de soluții de curățat, și extenuează.
Așa că dacă ai o casă foarte mare, cu multe camere, cel mai bine este să începi curățenia din cea mai aglomerată cameră sau cu cea care nu îți place.
Dacă ștergi praful sau dacă ștergi o suprafață folosind detergenți este foarte important să începi mișcarea de sus în jos.
Datorită acestui truc nu vei risca să împrăștii detergent sau să spulberi praful pe zonele proaspăt curățate.
Spală podelele doar după ce ai terminat de șters praful de pe măsuța de cafea, de pe noptiere, de pe bibliotecă, de pe dulapuri.
Astfel podeaua va fi curată, fără mizeriile sau praful de pe suprafețele respective.
Indiferent de cât de nouă sau de cât de veche este mobila ta, folosește de fiecare dată doar produse naturale.
Te poți baza chiar pe produse pe care le găsești deja în bucătăria ta. Spre exemplu cu ajutorul sucului de lămâie poți să cureți zonele îmbibate cu multă grăsime, cu mâncare, cu cafea sau cu rugină.
Acesta cu are nevoie să fiee amestecat și cu alte ingrediente. Pur și simplu trebuie să îl lași pentru jumătate de oră să își facă efectul.
Dacă vrei, poți însă să faci o soluție mixtă pe care să ofolosești pentru aceste suprafețe dificile din casa ta.
Vei avea nevoie de 200 de mililitri de su de lămâie, o linguriță cu ulei de măsline, și 50 de mililitri de oțet.
Pune aceste ingrediente într-un recipient cu pulverizator agită-l bine și poți să începi să o folosești. Funcționează de minune pentru blatul de bucătărie și pentru masa de acolo.
De asemenea, poți să folosești 100 de mililitri de zeama de lămâie, combinată cu 100 de grame de bicarbonat de sodiu ca să îți cureți complet toată bucătăria și baia.
Lămâia te poate ajuta să îți faci hainele de un alb imaculat. Ca să obții acest lucru va fi nevoie doar să amesteci 400 de mililitri de eamă de lămâie cu 1 litru de apă clocotită.
Această combinație este potrivită doar pentru hainele din bumbac, nu și pentru cele din mătase.
Zeama de lămâie este bună și pentru geamurile tale. Trebuie doar să amesteci 100 de mililitri de zeaamă de lămâie cu 200 de mililitri de oțet, și cu 500 de mililitri de apă fierbinte.
La fel de eficient pentru casa ta va fi și oțetul alb, distilat. Dacă vrei să îți cureți pensulele pe care le-ai folosit la zugrăvit, pune jumătate de litru de oțet să fiarbă.
Atunci când acesta dă în clocot, pune în vasul cu oețt pensulele murdare. Dacă le lași în acel amestec peste noapte, dimineața pensulele vor fi ca noi.
De asemenea, mai poți folosi oțetul și ca să îți cureți parchetul. Amestecă 200 de mililitri de oțet cu unul de apă și dacă vrei, poți să mai adaugi puțin ulei esențial de cuișoare.
Nu trebuie să te sperii pentru că mirosul înțepător de oțet va dispărea după cce toată suprafața se va usca.