eDelicios

Cel mai bun sos de rosii pentru paste

În zilele noastre felurile de mâncare ce se fac foarte ușor sunt cele mai preferate de gospodinele moderne care nu mai au timp de stat în bucătărie.

Pastele se numără printre acestea. Se găsesc în orice magazin, pentru orice buzunar și pentru orice gust.

Chiar și cei mai pretențioși le pot consuma după cele mai sofisticate rețete. Pe lângă paste foarte important este și sosul cu care acestea se pregătesc.

Ce părere ai despre un sos pe care îl poți pregăti într-o zi și să îl folosești ori de câte ori ai nevoie? Astăzi îți vom prezenta o rețetă de acest fel.

În așa fel, atunci când vei fi pe grabă nu vei mai pierde timp cu pregătirea unui sos proaspăt ci vei avea deja ceva bun și gustos pregătit.

Acesta se va prepara în aproximativ jumătate de oră și îți va ajunge pentru câteva porții bune de paste.

În plus ingredientele de care vei avea nevoie vor fi foarte accesibile și mai ales foarte aromate.

Majoritatea oamenilor aleg să folosescă sosuri din comerți și nu știu cel mai probabil că acesta poate să fie făcut în condiții de casă.

Doar că în acest caz acesta va fi de câteva ori mai bun și desigur mai sănătos.

În plus, pe lângă paste, sosul de roșii se potrivește de minune și peste o pizza caldă abia scoasă din cuptor.

La final te vei convinge că este un sos foarte bun, poate chiar cel mai bun.

Așadar, va fi nevoie să pregătești un kilogram de roșii, ulei de măsline, 4 cîței de usturoi, o mână de frunze de busuioc, sare și piper după gust.

Ia o tigaie mai mare și pune în ea niște ulei de măsline. Curăță și toacă usturoiul cu un cuțit sau la presa specială.

După aceea pune-l în uleiul din tigaie care este deja pe foc. Amestecă în tigaie în așa fel încât acesta să nu stea foarte înghesuit.

Lasă-l să se călească pentru aproximativ 5 minute. Spală și toacă roșiile și adaugă-le în tigaia cu usturoi.

Amestecă cu grrijă cam 2 minute și după aceea acoperă vasul cu un cap și lasă-l p foc. Peste aproximativ 5 minute aceastea ar trebui deja să lase sos, așa că trebuie să le verifici atunci.

Toacă frunzele de busuioc și pune-le în tigaie, împreună cu sarea și cu piperul. Dă focul la minim și ține tigaia pe foc pentru încă alte 5 minute.

Nu uita să pui și de această dată un capac. După ce roșiile sunt gata, oprește focul și lasă sosul să se răcească de tot.

Peste câteva ore spală un borcan destul de încăpător și pune sosul în el. Pune-l la rece în frigider.

Îl poți folosi ori de câte ori vei avea nevoie pentru paste, dar nu numai, pe pizza făcută de tine sau cumpărată.

De asemenea poate să fie bun și folosit pentru preparatele din carne de vită sau mai slabă.

Este un sos sănătos și hrănitor și extrem de gustos datorită conținutului generos de roșii. Acestea au foarte multe vitamine și substanțe benefice pentru organismul nostru.

Licopenul este o substanță de bază care se găsește în roșii și care le face să fie atât de necesare în prevenirea sau în tratarea mai multor boli.

De exemplu roșiile sunt foarte bune pentru cancerul de colon. Riscul de a dezvolta această boală scade datorită consumului de roșii.

La această concluzie s-a ajuns datorită studierii particularităților la japonezi. O cană de roșii cherry are 2 grame de fibre, iar această cantitate este necesară în cazul diabeticilor, ca să aibă un nivel al zahărului potrivit în sânge.

Tot fibrele în cominație cu o cantitate suficientă de apă ajută organismul să lupte cu succes împotriva constipației.

Oamenii de vârsta a treia pot să consume roșii pentru că acestea îi mai ajută să scape și de cataractă, dar ele rămân la fel de eficiente și în cazul altor boli care afectează ochii.

Roșiile sunt la fel de eficiente și de gustoase dacă sunt făcute sub formă de suc. În plus, pentru că că nu au aproape deloc calorii, roșiile pot fi folosite cu succes și în diete sănătoase, care nu îți afectează sistemul digestiv.

Așa că ai toate motivele să profiți de roșii vara aceasta.