eDelicios

Prăjitura cu nucă și ness

Foarte multă lume de pe aproape tot globul adoră să bea cafea. Nu contează cum aceasta este făcută și ce conține mai exact.

Ea ne trezește și ne dă energie suficientă pentru o zi lungă. În plus specialiștii afirmă că datorită cafelei sănătatea noastră are de câștigat.

În plus, o altă veste bună este că mai nou, cu ajutorul cafelei se pot pregăti deserturi foarte gustoase.

De la tiramisu până de exemplu la prăjitura cu ness și cu cafea. Pe aceasta din urmă ți-o vom prezenta astăzi.

Acesta este genul de desert pe care îl poți face de câte ori ai nevoie de ceva bun sau pur și simplu ți-e poftă de dulce și nu mai știi ce să mai gătești.

Este un desert care se pregătește destul de ușor, e format doar din blat și cremă, cu ajutorul unor ingrediente foarte comune.

Pentru a pregăti blatul vei avea nevoie de 6 albușuri, de 2 plicuri cu zahăr vanilat, de 4 gălbenușuri, de 120 de grame de zahăr pudră, de 160 de grame de nucă pisată, de 4 linguri de făină, 1 plic cu praf de copt.

Crema va fi făcută din 200 de grame de unt, 150 de grame de zahăr pudră, 2 gălbenușuri, 1 lingură de ness, 50 de grame de nucă pisată, 50 de grame de ciocolată.

Pentru blat bate albușurile cu zahărul pudră până vei obține o spumă tare. Adaugă nuca pisată. Freacă mai apoi foarte bine gălbenușurile cu sare și adaugă-le după nucă, adaugă în ploaie și făina, praful de copt și zahărul vanilat.

Ia o tavă și pune în aceasta niște hârtie de copt. După aceea pune amestecul în tavă. Ține tava în ciptor pentru vreo jumătate de oră la temperatura de 180 de grade.

Înainte de a o scoate verific-o folosind testul scobitorii. Aceasta trebuie să iasă curată din blatul înțepat.

Între timp tu poți să începi a pregăti crema.

Amestecă untul pe care l-ai ținut la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră. Pune a la bain marie gălbenușul cu puțin zahăr pudră și ține-l cam 3 minute.

Este foarte important să amesteci în permanență în vas ca să eviți obținerea unei omlete. Adaugă mai apoi nessul și nuca măcinată.

Amestecă foarte bine toate ingredientele și pune crema peste blatul rece. Ca decor poți să folosești ciocolată rasă sau ciocolată sub formă de fulgi.

Este un desert destul de rapid, dar care va ieși foarte gustos. Nessul îi va da savoarea intensă iar nucile îl vor transforma într-un desert foarte sănătos.

Printre altele nucile sunt și foarte sănătoase, mai ales consumate ca atare pentru că așa au și mai mulți nutrienți.

Trebuie însă să știm cum le putem consuma ca să beneficiem de aceste efecte pozitive.

Sunt desigur bune și utile în deserturi sau în salatele proaspete, dar nimici nu se compară cu nucile consumate în stare naturală.

Nucile reduc din colesterol. Acestea, ca și arahidele sau alte tipuri de nuci au foarte multe fibre, vitamine și desigur, grăsimi sănătoase.

Doar 67 de grame de nuci pe zi te ajută să normalizezi nivelul de colesterol din sânge.

Pe lângă acest lucru, nucile îți mai protejează și inima de bolile care îi fac rău și o slăbesc. Există o legătură foarte puternică între colesterolul bun din sânge și lipsa cheagurilor din sânge.

Respectiv, după consumul permanent de nuci vei avea mai puține șanse să fac atac de cord. 86 de mii de femei au participat la un studiu care a stabilit că acest risc scade cu până la o treime.

Nucile au doar grăsimi bune pe care le consumăm și nu ne fac rău. Este foarte important, ca indiferent de tipul de nuci ales, să nu le prăjești sau dacă le cumperi verifică atent ambalajul.

Chiar dacă sunt foarte bune surse de grăsimi totuși nucile pot să fie folosite fără nicio problemă în diete.

Dacă nu le prăjești, nu le pune nici sare sau alte condimente care dau impresia că în acest fel nucile vor deveni mai comestibile.

Ba din contra, vei obține un rezultat invers. Nucile condimentate vor fi alimente nocive pentru sănătatea, dar și pentru silueta ta.

În nuci se găsește vitamian B în cantități mari. Iar specialiștii au demonstrat faptul că această vitamină este foarte benefică în lupta cu stresul.