Foarte multe gospodine atunci când se mută la casa lor și își doresc să își impresioneze partenerul sau niște invitați, folosesc rețete foarte sofisticate, din ingrediente deosebite.
Dar nimic nu se compară cu o rețetă clasică, de preparat care amintește de copilărie. Acest gen de idee va avea mereu de câștigat și te va ajuta să faci cea mai bună impresie.
O idee foarte potrivită în accest sens este un desert care să arate bine și să te ducă cu gândul la sărbătorile de iarnă.
Îți mai amintești de Albă ca Zăpada sau de Lămâița? Pentru că anume acesta va fi desertul pe care îl vom pregăti împreună astăzi.
Chiar dacă vei avea nevoie de mai multe ingrediente, prăjitura se face foarte repede, iar rezultatul va ieși deosebit.
Ca să prepari foile vei folosi 10 linguri cu lapte, 10 linguri cu zahăr, 10 linguri cu ulei, 1 linguriță de amoniac stins în oțet, 2 ouă, un praf de sare, și făină cât cuprinde.
Pentru pregătirea cremei vei folosi 1 litru de lapte, 8 linguri rase cu făină, 6 linguri rase de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, esență de vanilie sau de rom, și 200 de grame de unt.
Ca în majoritatea cazurilor, vei începe să faci această prăjitură pregătind blatul. Dizolvă zahărul în lapte.
Adaugă peste această compoziție ouăle, sarea, uleiul, amoniacul stins. După aceea, mixează foarte bine ingredientele între ele ca să obții un amestec foarte omogen.
Adaugă în această compoziție câtă făină este nevoie în așa fel încâ să obții un aluat suficient de tare.
Vei avea nevoie ca din tot aluatul să faci 3 sau 4 foi, în funcție și de cât de mare ai tava pentru copt. Pune puțină făină pe fundul și pe pereții vasului pe care îl vei băga la cuptor.
Până sunt foile pentru prăjitură gata coapte, tu poți să faci crema pentru Albă ca Zăpada. Amestecă făină cu cele 10 linguri de lapte rece.
Adaugă după aceea și zahărul. Laptele rămas pune-l pe foc împreună doar cu coaja de lămâie. Atunci când va fierbe laptele pune în el amestecul din lapte rece și făină.
Continuă să mixezi în cratiță până când laptele începe din nou să fiarbă. Ține laptele pe foc până când toată compoziția se va dezlipi ușor de vas.
Lasă amestecul să se răcească dar între timp mai amestecă în compoziție. Când crema este aproape răcită pune în ea untul păstrat la temperatura din cameră.
Adaugă-l puțin câte puțin și continuă să tot amesteci. Pe final mai pune și zeama de lămâie și esența preferată alesă, de rom sau de vanilie.
La final urmează să asamblezi prăjitura. Pune o foaie în tavă, unge-o din plin cu multă cremă, repartizată cât mai uniform pe blat.
Acoperă cu un alt blat, dă-l cu cremă. Continuă în acest fel până când nu mai ai nici cremă și nici foi.
Când ai terminat acest pas, pune la rece în frigider prăjitura cu tot cu tavă. Cel mai bine este să o lași acolo peste noapte în așa fel încât aceasta să reușească să se întărească de tot.
În acest mod vei reuși, folosind și un cuțit foarte bun, să tai prăjitura cum vrei tu fără să o rupi. De cele mai multe ori gospodinele o taie sub formă de romburi.
O poți pune pe masă într-o zi de sărbătoare sau într-o zi obișnuită în care doar îți dorești un desert mai special.
Și de asemenea o poți face și pe timpul verii, nu doar iarna, mai ales dacă o vei ține la frigider destul de mult încât aceasta să fie răcită de tot și să te răcorească în zilele toride.
Este o prăjitură pe care o poți face din ingrediente simple și comune, și nici nu e nevoie să fie un maestru în bucătărie ca să duci la bun final rețeta.
În plus aceasta va fi pe placul și pe gustul tuturor, chiar și al copiilor care sunt destul de greu de mulțumit atunci când vine vorba despre deserturi.
Și nu în ultimul rând acesta este un desert care are un aspect foarte frumos, care îți va atrage doar mulțumiri și păreri pozitive.
După aceea vei vedea că o vei pregăti din ce în ce mai des.