eDelicios

Prăjitura Bounty. Un dulce simplu de realizat cu un gust fin și rafinat!

Toată lumea cunoaște cât de bună e la gust ciocolata Bounty. Mulți o adoră și au întotdeauna în casă măcar o ciocolată cu cocos.

Această ciocolată are o istorie de zeci de ani și este cunoscută în toată lumea. Prima oară s-au putut bucura de gustul ei doar englezii și canadienii.

Din fericire, acum această ciocolată super delicioasă se găsește în majoritatea țărilor. Bineînțeles, această ciocolată, este vândută și sub formă de imitație în mai multe țări.

Ca să se evite consumul de ciocolată falsă, dar și ca să se bucure cât mai mulți oameni de gustul deosebit de cocos și ciocolată a ffost inventată și o rețetă pentru o prăjitură cu acest nume.

Și aceasta este cunoscută în mai multe țări și este preferată atât de copii cât și de adulți din aproape toată lumea.

Dar ce părere ai despre o prăjitură cu același nume și chiar cu același gust? Dacă ți-am captat atenția află că poți să faci și tu această prăjitură la tine acasă.

Chiar dacă nu pare așa, vei folosi totuși ingredientele cele mai comune și la îndemâna oricui, chiar dacă vorbim despre o prăjitură fină și specială.

Pentru blatul de cacao vei folosi 150 de grame de unt, 1 gălbenuș, 100 de grame de zahăr, 1 pachet cu praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 de grame defăină cât mai bună.

Ca să faci crema de cocos vei avea nevoie de 6 albușuri, 150 de grame de zahăr, de 200 de grame de fulgi de cocos.

Vei face și o cremă care va fi compusă din 5 gălbenușuri, 4 linguri de zahăr, 200 de mililitri de lapte, 200 de grame de unt, 2 linguri de coniac, sau rom, la alegere, și un plic cu zahăr de vanilie.

Vei mai avea nevoie și de 250 de grame de ciocolată pentru menaj, de 150 de mililitri de frișcă lichidă, și 50 de grame de unt, pentru ca să faci și glazura.

Începe să pregătești blatul de cacao. Amestecă pentru asta gălbenușurile împreună cu zahărul și cu untul până când vei obține o spumă deasupra ingredientelor amestecate.

Combină separat făina cu praful de copt și cacao, și adaugă-le peste crema de gălbenușuri cu unt.

Amestecă aceste ingrediente foarte bine. Separă aluatul făcut de tine în 2 bucăți egale. Pune prima parte întinsă pe o tavă de copt, tapetată cu o hârtie de copt.

Cât despre cea de a doua bucată de aluat, întinde-o pur și simplu și las-o deocamdată așa, pe blatul de lucru.

Combină pentru crema de cocos albușurile și zahărul până atunci când vei obține o spumă suficient de tare, care să semene cu o bezea.

Adaugă și fulgii de cocos și amestecă toată compoziția cu ajutorul unei spatule speciale.

După ce ai terminat să amesteci adaugă crema de cococs peste blatul aranjat în tava de copt. Distribuie tot conținutul cât mai uniform pe tot aluatul.

Acum pune a doua parte de aluat peste cremă. Dă tava la coptor pentru aproximativ o jumătate de oră la temperatura de 180 de grade.

Când este gata, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească de tot.

Pentru a face crema fiartă bate gălbenușurile cu zahărul, într-un vas cât mai mare. După aceea adugă laptele, și pune amestecul să fiarbă.

Amestec-o în permanență până aceasta se va îngroșa. După ce a fiert, las-o într-o parte. Într-un alt vas amestecă untul până acesta devine spumă, și pune-l peste crema care tocmai a fiert.

Pune în ea și cantitatea de rom sau de coniac. Amestec-o din nou pentru aproximativ 3 minute.

Oprește-te atunci când crema devine foarte fină și foarte aromată.

Acum va fi nevoie să faci glazura pentru prăjitură. Ia o cratiță mai mică. Rupe ciocolata în mai multe bucăți cât mai mici.

Pune în cratiță ciocolata mărunțită, untul și frișca lichidă. Pune vasul a la bain marie. Amestecă tot conținutul din ea până când se topesc toate produsele combinate pentru glazură.

După ce crema s-a răcit foarte bine pune-o peste aluatul copt. După ceva timp pune peste cremă și glazura care trebuie să fie la temperatura camerei.

Ține toată noaptea prăjitura Bounty la răcit în frigider. A doua zi și mai bună pentru servit.

Chiar dacă durează până o pregătești, rezultatul te va face să uiți acest aspect.