eDelicios

Placinta cu branza sarata

În special în sezonul cald al anului foarte multe gospodine aleg să stea în bucătărie cât mai puțin timp posibil pentru a găti.

Chiar și așa nu trebuie să uite să gătească cât de sănătos și de hănitor se poate.

Astăzi ți-am pregătit o rețetă care te face să deschizi cuptorul, dar care se face în mai puțin de oră.

Rezultatul pe care îl vei obțin însă, va fi foarte gustos și va merita efortul. Este vorba despre plăcinta cu brânză sărată.

Este un preparat potrivit și pentrru momentele în care ai niște oaspeți neanunțați sau când nu mai știi ce să mai gătești repede și bun.

Vei folosi doar ingrediente simple de care poți să faci ușor rost. Și anume 1 pachet cu foi de plăcintă, 4 ouă, 200 de mililitri de ulei, 250 de militri de iaurt, 200 de grame de brânză sărată, cum ar fi feta, 200 de grame de smântână, un praf de sare, 100 de mililitri de apă.

În primul rând începe să bați ouăle cu sarea, completează mai apoi compoziția cu uleiul pe care va fi nevoie să îl adaugi puțin câte puțin.

Continuă după aceea cu iaurtul și cu smântâna. Amestecă după aaceea atât de mult până când vei obține o compoziție fină și omogenă.

Toacă cât de mărunt poți brânza sărată și după aceea adaug-o în amestec. Ia o tavă pentru copt și pune în ea 3 foi de aluat pentru plăcintă după ce ai uns fiecare foaie cu suficient ulei.

Alte 3 foi pune-le perpendicular peste primele, după ce desigur le-ai uns cu ulei. Pune acum o treime din toată compoziția de brânză peste aluat.

După aceea rupe o foaie sau chiar 2 de aluat și forțeează-le să intre în brânza sărată. Continuă să faci același procedeu până când nu mai ai compoziție, dar mai ține deoparte măcar 3 foi de aluat.

La final pune foile păstrate peste compoziția de brânză și unește capetele foilor de deasupra cu cele puse la început.

Presează marginile plăcintei cât mai bine ca aceasta să nu se desfacă. Dă cu ulei peste plăcinta făcută din brânză sărată.

Folosește o furculiță sau un cuțit ca să înțepi plăcinta din loc în loc pentru ca aceasta să poată să elibereze din aerul cald.

Dă-o în cuptor pentru jumătate de oră la temperatura de 200 de grade. După ce a trecut timpul de coacere va fi nevoie să mai aștepți să se răcească de tot pentru că doar așa este cu adevărat gustoasă.

În acest fel, cu doar câteva ingrediente și cu puțin timp, vei reuși să pregătești un fel de mâncare de care te vei bucura la prânz, la cină și nu numai.

Pentru că plăcinta cu brânză sărată poate să fie pe masă într-o zi obișnuită sau și într-o zi de sărbătoare.

E pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și desigur sănătoasă, datorită brânzei care nu își va pierde din nutrienți.

Acest lucru este posibil doar datorită laptelui de oaie care este foarte nutritiv, și același lucru este valabil și pentru brânza produsă cu ajutorul lui.

În brânza de oaie se găsesc de 2 ori mai multe proteine decât în restul tipurilor de brânză. Proteinele din laptele de oaie sunt cu atât mai bune cu cât conțin toți aminoacizii de bază.

De aceștia avem nevoie pentru forța fizică a organismului și pentru mai multă energie. Atât în laptele cât și în brânza de oaie se găsesc și grăsimile sănătoase.

Consumând suficientă brânză de oaie nu ne vom mai simți înfometați. Ba chiar mai mult, cu ajutorul brânzei de oaie vom putea slăbi pentru că are un conținut bogat de substanțe nutritive.

De asemenea în laptele și brânza de oaie se găsește mult mai mult calciu decât în variantele de vacă.

Proteinele combinate cu mineralele întăresc oasele în adolescență sau la vârsta a treia, în cazul bolilor specifice.

Cu cât mai multe produse lactate vei consuma cu atât mai puține accidente cu implicarea fracturilor vei suferi.

În brânza de oaie găsim foarte multe grăsimi sănătoase și proteine necesare unui organism sănătos și puternic.

Trebuie să o consumăm în mod constant ca să ne putem bucura de toate beneficiile pe care aceasta ni le pune la dispoziție.